Bramborová medaile v soutěži Svačina roku s Rio Mare

8Pros2015

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí nejen proto, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i proto, že tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí, nejen pro to, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i pro to, ža tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Třetí ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare měl rekordní účast - přihlásilo se 123 studentů, ze 35 středních odborných škol z 11 krajů České republiky.

Soutěžící měli za úkol vymyslet a připravit originální, rychlou a moderní studenou svačinu, přičemž hlavní surovinou pro přípravu soutěžních receptů byl tuňák Rio Mare. Z prvního kola postoupilo 15 nejlepších kuchařů a kuchařek (včetně naší Barbory Kovaříkové). Ti se 8. prosince 2015 v živém finále pokoušeli ohromit dvě na sobě nezávislé poroty v pražském gastro studiu Chefparade+. Soutěžící hodnotil předseda odborné poroty Vladimír Picka, Mistr kuchař a odborný garant soutěže, a Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Druhý tým poroty pak tvořili zástupci pořadatele a Petra Novotná, food bloggerka a food fotografka. 

https://www.youtube.com/watch?v=zNWZsAjlq8Y

Jedním z důvodů pořádání této soutěže bylo rozšíření portfolia receptů na chutnou a zdravou svačinu nejen pro děti. A protože Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je zapojena v programu Skutečně zdravá škola a Bářin recept je nejen zdravý, ale i chutný, doufáme, že se brzy objeví také v nabídce naší školní jídelny.

Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

 Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

 Ještě jednou Báře gratulujeme a naší škole přejeme další úspěchy nejen v gastronomických soutěžích.

Aktuality

15Června2017

Kurz přežití 2017

Studenti 2. ročníku hotelové školy oboru ...

14Června2017

Evropská olympiáda mládeže AHCR

Dne 13. 6. 2017 proběhl na naší hotelové ...

7Června2017

Praktické zkoušky oboru Kuchař-číšník

Ve dnech 5. - 9. 6. 2017 proběhla na naší ...

1Června2017

Plán práce na měsíc červen 2017

Informujeme Vás o plánovaných akcích na ...

29Května2017

Česká školní inspekce

Během minulého měsíce u nás vykonávala ...

29Května2017

Vodácký výcvik Cestovní ruch 2. ročník -…

Pod vedením zkušených instruktorů vyrazili ...

23Května2017

Český les - příprava na praxi

Studenti 3. ročníku Akademie hotelnictví ...

19Května2017

Válka profesora Klamma

Tělocvična hotelové školy zaplněná ...

17Května2017

Rallye Plzeň

V květnu se třídy HC2 a HC3 zúčastnily ...

2Května2017

Londýn 2017

Studenti Akademie hotelnictví a cestovního ...

1Května2017

Plán práce na měsíc květen 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

28Dubna2017

Výsledky přijímacího řízení 2017-2018

Přijímací komise při svém jednání dne ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola

 



 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu do 12.00 na emailu školní jídelny: jídelna@hotelovka-plzen.cz.
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 65.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání