Food Revolution day
20. květen je pod názvem Food Revolution Day dnem světové kampaně za kvalitní stravování pod záštitou slavného britského šéfkuchaře Jamieho Olivera. Cílem je vzbudit zejména u dětí a mladých lidí zájem o dobré, kvalitní a čerstvé jídlo. Plzeňská Akademie hotelnictví a cestovního ruchu se ke kampani připojí tím, že všem strávníkům ve školní jídelně nabídne rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera.
Akademie hotelnictví se už dříve úspěšně zapojila do projektu podle britského vzoru Food for Life, rovněž zaštítěného Jamie Oliverem, a v loňském roce získala jako první v Plzeňském kraji označení Skutečně zdravá škola. Ve školní kuchyni se vaří podle zásad zdravé výživy a ve velké míře z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Studenti mají mimo jiné k dispozici nedoslazovaný nápoj a salátový bar, rodiče se mohou ptát na původ surovin a kdykoli také jídlo ve školní jídelně ochutnat. „Program má pro nás smysl i proto, že naši studenti gastronomických oborů absolvují ve školní jídelně praxi a my tak máme jistotu, že se naučí vařit kvalitně a z dobrých surovin," říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.
20. květen jako Food Revolution Day má lidem připomenout, že kuchařské umění se dědí z generace na generaci a že je potřeba vrátit se k základům. Vařit z dobrých místních surovin a sdílet své zkušenosti. Akce se uskuteční po celém světě a také na mnoha místech v České republice http://blog.restu.cz/food-revolution-day-2016/ .
My jsme si pro tento den vybrali rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera, kterou budou naši studenti v rámci praxe připravovat z čerstvých surovin. Polévka obsahuje kromě rajčat také cibuli, česnek, řapíkatý celer nebo bylinky. Zájemcům poskytneme recept, aby si ji mohli uvařit i doma.
http://www.skutecnezdravaskola.cz/food-revolution-day
Klip Jamieho Food revolution
Klip Skutečně zdravá škola:
Aktuality a akce školy
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024
Těšínská karafa 2024
Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...
21. 2. 2024
Den pohádek pro MŠ - 15.…
Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...
15. 2. 2024
Valentýnské menu 15.2.2024
Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...
15. 2. 2024
Příprava na soutěž…
V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...
5. 2. 2024