Nová definice profilu absolventů Kuchař-Číšník
Co má umět náš absolvent učebního oboru Kuchař číšník, aby byl úspěšný? Připravili jsme novou definici profilu absolventa tohoto učebního oboru. Naučíme naše studenty zejména:
- Odborné dovednosti
- Jazyky pro život
- Eticky podnikat
Odborné dovednosti a výuka jazyků je popsána ve Školním vzdělávacím programu Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Výchova k podnikavosti při zohlednění pravidel etiky je realizována pomocí konceptu studentských firem a etické a environmentální výchovy.
Rozšířená definice kompetencí absolventa učebního oboru Kuchař číšník pak je:
Absolvent studia oboru Kuchař-číšník disponuje kompetencemi pro činnosti v provozovnách veřejného stravování na úseku výroby a odbytu. Absolvent ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně, zahraničních kuchyní a racionální výživy, zhotovuje pokrmy teplé, studené kuchyně a připravuje jednoduché moučníky, kontroluje kvalitu provedení práce, esteticky je upravuje a umí pokrmy správně uchovávat. Dále absolvent ovládá základní pravidla a techniku obsluhy podle prostředí a charakteru společenské příležitosti a práci barmana. Uplatní se při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance. Po nutné praxi v oboru je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Po absolvování závěrečných zkoušek se může ucházet o přijetí do nástavbových studijních oborů pro absolventy tříletých učebních oborů.
Další informace včetně veřejné části Školského výukového plánu naleznete na stránkách věnovaných odbornosti Kuchař-Číšník
Aktuality a akce školy
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024
Těšínská karafa 2024
Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...
21. 2. 2024
Den pohádek pro MŠ - 15.…
Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...
15. 2. 2024
Valentýnské menu 15.2.2024
Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...
15. 2. 2024
Příprava na soutěž…
V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...
5. 2. 2024