Rekvalifikace - Příprava teplých pokrmů
65-001-H Příprava teplých pokrmů
Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro dílčí kvalifikaci Příprava teplých pokrmů.
Kurz je spojený s kurzem Příprava minutek.
Cíl programu:
Cílem vzdělávacího programu Příprava teplých pokrmů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Příprava teplých pokrmů 65-001-H.
Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:
- Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
- Přejímka potravinářských surovin
- Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
- Příprava surovin pro výrobu jídel
- Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracovávání
- Příprava teplých pokrmů podle receptur
- Charakteristika dietního stravování
- Zpracování a úprava polotovarů
- Příprava a pečení moučníků
- Příprava teplých nápojů
- Regenerace pokrmů
- Nakládání s inventářem
- Skladování potravinářských surovin
- Obsluha technologických zařízení v provozu
- Organizování práce v gastronomickém provozu
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Požadavky na uchazeče:
- ukončené základní vzdělání
- dosažení věku 18 let
- potvrzení od lékaře, ke stažení níže
Způsob ukončení studia:
Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.
Certifikát:
Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů 65-001-H.
V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.
Aktuality a akce školy
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
včera
Gastro kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024
Těšínská karafa 2024
Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...
21. 2. 2024
Den pohádek pro MŠ - 15.…
Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...
15. 2. 2024
Valentýnské menu 15.2.2024
Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...
15. 2. 2024
Příprava na soutěž…
V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...
5. 2. 2024
Zabijačka 1.2.2024
Vůně čerstvých jitrnic, jelit, tlačenek, ovaru, klobás, polévky a dalších tradičních pochoutek se ve čtvrtek 1. února 2024 linula ze dvora ...
1. 2. 2024
Skenování dokumentů -…
Pro skenování dokumentů, zejména příloh pro podání elektronické přihlášky na střední školy, doporučujeme ...
5. 2. 2024