Rekvalifikace - Příprava teplých pokrmů

65-001-H Příprava teplých pokrmů


Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro dílčí kvalifikaci Příprava teplých pokrmů.

 

Kurz je spojený s kurzem Příprava minutek a začíná 6. 2. 2017 v 16:30 v prostorách školy, přineste si prosím sebou  vytištěnou a vyplněnou přihlášku (nejdete ji ke stažení ve spodní části stránky). Zkouška se koná 20. 2. 2017. Kuz se hradí na první hodině v hotovosti, poplatek za konzultační hodiny se hradí před zkouškou.

 

Cíl programu:

Cílem vzdělávacího programu Příprava teplých pokrmů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Příprava teplých pokrmů 65-001-H.

Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:

  1. Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  2. Přejímka potravinářských surovin
  3. Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  4. Příprava surovin pro výrobu jídel
  5. Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracovávání
  6. Příprava teplých pokrmů podle receptur
  7. Charakteristika dietního stravování
  8. Zpracování a úprava polotovarů
  9. Příprava a pečení moučníků
  10. Příprava teplých nápojů
  11. Regenerace pokrmů
  12. Nakládání s inventářem
  13. Skladování potravinářských surovin
  14. Obsluha technologických zařízení v provozu
  15. Organizování práce v gastronomickém provozu
  16. Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Požadavky na uchazeče:

-     ukončené základní vzdělání

-     dosažení věku 18 let

-     doklad o zdravotní způsobilosti pro povolání kuchař

-     zdravotní průkaz pro práci v potravinářství

Způsob ukončení studia:

Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.

Certifikát:

Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů 65-001-H. 

Cena:

4500 Kč bez konzultačních hodin.

Cena jedné konzultační hodiny 250 Kč/hod.

 

 

V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.

 

 

Zpracovávám...

Aktuality

29Června2017

Morava 2017 - praxe CR2

Ve dnech 17. až 24. června 2017 absolvovali ...

15Června2017

Kurz přežití 2017

Studenti 2. ročníku hotelové školy oboru ...

14Června2017

Evropská olympiáda mládeže AHCR

Dne 13. 6. 2017 proběhl na naší hotelové ...

7Června2017

Praktické zkoušky oboru Kuchař-číšník

Ve dnech 5. - 9. 6. 2017 proběhla na naší ...

1Června2017

Plán práce na měsíc červen 2017

Informujeme Vás o plánovaných akcích na ...

29Května2017

Česká školní inspekce

Během minulého měsíce u nás vykonávala ...

29Května2017

Vodácký výcvik Cestovní ruch 2. ročník -…

Pod vedením zkušených instruktorů vyrazili ...

23Května2017

Český les - příprava na praxi

Studenti 3. ročníku Akademie hotelnictví ...

19Května2017

Válka profesora Klamma

Tělocvična hotelové školy zaplněná ...

17Května2017

Rallye Plzeň

V květnu se třídy HC2 a HC3 zúčastnily ...

2Května2017

Londýn 2017

Studenti Akademie hotelnictví a cestovního ...

1Května2017

Plán práce na měsíc květen 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola

 



 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu do 12.00 na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 65.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání