Rekvalifikace - Složitá obsluha hostů

65-008-H Složitá obsluha hostů

 

 Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro Složitá obsluha hostů.

 

 

Cíl programu:

Cílem vzdělávacího programu Složitá obsluha hostů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Složitá obsluha hostů 65-008-H.

Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:

  1. Vyúčtování tržeb
  2. Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
  3. Vyřizování objednávek hostů
  4. Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  5. Inkasování plateb od hostů
  6. Příprava a podávání nápojů
  7. Ošetřování a skladování nápojů
  8. Nakládání s inventářem
  9. Skladování potravinářských surovin
  10. Rozlišení základních způsobů obsluhy a akcí
  11. Příprava a výzdoba tabulí a prostor
  12. Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
  13. Obsluha zařízení v odbytovém středisku
  14. Obsluha výčepních zařízení
  15. Podávání pokrmů a nápojů složitou obsluhou
  16. Výroba míchaných nápojů
  17. Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
  18. Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
  19. Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Požadavky na uchazeče:

- ukončené základní vzdělání

- potvrzení od lékaře, ke stažení níže

- dosažení věku 18 let

Způsob ukončení studia:

Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.

Certifikát:

Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Složitá obsluha hostů 65-008-H.

 

 

V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.

 

 

Aktuality a akce školy

Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.