Rekvalifikace - Složitá obsluha hostů
65-008-H Složitá obsluha hostů
Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro Složitá obsluha hostů.
Cíl programu:
Cílem vzdělávacího programu Složitá obsluha hostů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Složitá obsluha hostů 65-008-H.
Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:
- Vyúčtování tržeb
- Uvedení hostů, poskytnutí pomoci při výběru z jídelního lístku
- Vyřizování objednávek hostů
- Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
- Inkasování plateb od hostů
- Příprava a podávání nápojů
- Ošetřování a skladování nápojů
- Nakládání s inventářem
- Skladování potravinářských surovin
- Rozlišení základních způsobů obsluhy a akcí
- Příprava a výzdoba tabulí a prostor
- Podávání pokrmů a nápojů jednoduchou obsluhou
- Obsluha zařízení v odbytovém středisku
- Obsluha výčepních zařízení
- Podávání pokrmů a nápojů složitou obsluhou
- Výroba míchaných nápojů
- Zajištění bezpečnosti hostů, BOZP, PO
- Organizování práce v provozu a při gastronomických akcích
- Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů
Požadavky na uchazeče:
- ukončené základní vzdělání
- potvrzení od lékaře, ke stažení níže
- dosažení věku 18 let
Způsob ukončení studia:
Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.
Certifikát:
Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Složitá obsluha hostů 65-008-H.
V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.
Aktuality a akce školy
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024
Těšínská karafa 2024
Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...
21. 2. 2024
Den pohádek pro MŠ - 15.…
Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...
15. 2. 2024
Valentýnské menu 15.2.2024
Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...
15. 2. 2024
Příprava na soutěž…
V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...
5. 2. 2024