Svačina roku - tuňáková pochoutka

Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.

"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.

Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.

Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.

Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.

Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.

Daniel klikDenisa Hrdinova

Aktuality a akce školy

Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

včera


Gastro kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zabijačka 1.2.2024

Vůně čerstvých jitrnic, jelit, tlačenek, ovaru, klobás, polévky a dalších tradičních pochoutek se ve čtvrtek 1. února 2024 linula ze dvora ...

1. 2. 2024


Skenování dokumentů -…

Pro skenování dokumentů, zejména příloh pro podání elektronické přihlášky na střední školy, doporučujeme ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.