Učební plán studijního oboru 65-42-M/01 Hotelnictví

Absolventi studia se uplatní v obchodně podnikatelské činnosti hotelnictví, cestovního ruchu či v gastronomických službách; nebo pracují pro společnosti, které podnikají ve službách, gastronomii či poskytují ubytování. Mohou to být například pozice: pracovník rezervačního oddělení, recepční, vedoucí recepce, asistent šéfkuchaře, vrchní číšník, vedoucí skladu, Food and Beverage manažer, sommelier, barista, výčepní a podobně. V souladu s šířkou a objemem studia mohou absolventi školy hledat uplatnění i jako pracovníci marketingového oddělení v hotelnictví a cestovním ruchu. Absolutorium studia na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu dává v dlouhodobém výhledu i předpoklad pro úspěšné zvládnutí pracovní pozice v TOP managementu hotelu či vyšší manažerské funkce.

Absolvent:

  • je veden k samostatné přípravě, organizování, k finančnímu i technickému zajišťování služeb v oblasti hotelnictví, gastronomie a turismu
  • orientuje se v marketingu hotelnictví a cestovního ruchu
  • má základní znalosti psychologie
  • má dobré komunikační dovednosti v českém i cizím jazyce, je schopný interakce v rámci svého oboru
  • orientuje se v problematice hotelových služeb a cestovního ruchu v dané zemi a určitém regionu či lokalitě
  • vytváří informační a propagační materiály pro hotelové zařízení a služby
  • jeho pracovními činnostmi jsou příprava, organizování, finanční a technické zajišťování hotelových služeb
  • zná a umí využívat techniku obsluhy a technologii přípravy pokrmů
  • pro výkon pozice hotelového managementu jsou požadovány teoretické znalosti z těchto oblastí: hotelový provoz, zákaznický servis, technika obsluhy a služeb, technologie přípravy pokrmů, základy cestovního ruchu, zeměpis a dějiny kultury, úřední formality pro pobyt klientů z různých zemí

Aktuality a akce školy

Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

včera


Gastro kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zabijačka 1.2.2024

Vůně čerstvých jitrnic, jelit, tlačenek, ovaru, klobás, polévky a dalších tradičních pochoutek se ve čtvrtek 1. února 2024 linula ze dvora ...

1. 2. 2024


Skenování dokumentů -…

Pro skenování dokumentů, zejména příloh pro podání elektronické přihlášky na střední školy, doporučujeme ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.