Vize a mise oboru Kuchař - číšník

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi oboru Kuchař - číšník zakončeného ziskem výučního listu na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou odborně zdatní, jazykově vybavení, podnikaví, schopní úspěšně vkročit do samostatného praktického života.

Rozšířená VIZE

Absolventi oboru Kuchař jsou vybaveni potřebnými znalostmi, dovednostmi a návyky v následujících oblastech:

  • Odborná zdatnost absolventa je na úrovni profesionála, který je schopný uplatnit své znalosti a profesní zdatnost ve většině typů ubytovacích a stravovacích zařízení. Je flexibilní, schopný pracovat v souladu se všemi zákony a morálními principy. Umí pracovat v týmu i samostatně efektivně řídit a organizovat práci v provozu. Zvládá gastronomické činnosti, technologické postupy přípravy teplých a studených pokrmů a moučníků včetně expedice pokrmů. Zvládá techniku obsluhy v běžném provozu a při slavnostních příležitostech. Umí sestavovat jídelní lístky a menu v souladu s pravidly správné výživy a gastronomickými trendy. Ovládá principy ekonomického a ekologického provozu. Umí provozně zajistit přípravu a průběh gastronomických akcí.
  • Studenti jsou dobře jazykově vybavení, vládnou konverzační i odbornou angličtinou pro využití ve většině restauračních provozů a konverzační i odbornou znalostí německého jazyka, důležitou zejména v Plzeňském hraji vzhledem k možnosti přeshraniční spolupráce.
  • Studenti si již na škole vyzkoušeli různé aspekty podnikání pod vedením zkušených koučů, jsou schopni splnit požadavky kladené na roli podnikatele i pracovat v týmu. Jsou také vybaveni všeobecnými i odbornými znalostmi potřebnými pro podnikání.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti mají možnost vařit již od prvního ročníku širokou škálu pokrmů různých kuchyní ve školním výcvikovém středisku pro strávníky školní jídelny, vykonávat praxi ve známých plzeňských podnicích. Vedení školy studentům umožňuje provozovat studentské podnikatelské subjekty pro nácvik skutečných životních podnikatelských situací. Od studentů je během výuky požadováno dodržování mnoha pravidel pro získání správných pracovních návyků. Žáci se pod vedením svých učitelů pravidelně zúčastňují nadstavbových mimoškolních aktivit

Aktuality a akce školy

Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

včera


Gastro kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zabijačka 1.2.2024

Vůně čerstvých jitrnic, jelit, tlačenek, ovaru, klobás, polévky a dalších tradičních pochoutek se ve čtvrtek 1. února 2024 linula ze dvora ...

1. 2. 2024


Skenování dokumentů -…

Pro skenování dokumentů, zejména příloh pro podání elektronické přihlášky na střední školy, doporučujeme ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.