Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Bramborová medaile v soutěži Svačina roku s Rio Mare

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí nejen proto, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i proto, že tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí, nejen pro to, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i pro to, ža tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Třetí ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare měl rekordní účast - přihlásilo se 123 studentů, ze 35 středních odborných škol z 11 krajů České republiky.

Soutěžící měli za úkol vymyslet a připravit originální, rychlou a moderní studenou svačinu, přičemž hlavní surovinou pro přípravu soutěžních receptů byl tuňák Rio Mare. Z prvního kola postoupilo 15 nejlepších kuchařů a kuchařek (včetně naší Barbory Kovaříkové). Ti se 8. prosince 2015 v živém finále pokoušeli ohromit dvě na sobě nezávislé poroty v pražském gastro studiu Chefparade+. Soutěžící hodnotil předseda odborné poroty Vladimír Picka, Mistr kuchař a odborný garant soutěže, a Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Druhý tým poroty pak tvořili zástupci pořadatele a Petra Novotná, food bloggerka a food fotografka. 

https://www.youtube.com/watch?v=zNWZsAjlq8Y

Jedním z důvodů pořádání této soutěže bylo rozšíření portfolia receptů na chutnou a zdravou svačinu nejen pro děti. A protože Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je zapojena v programu Skutečně zdravá škola a Bářin recept je nejen zdravý, ale i chutný, doufáme, že se brzy objeví také v nabídce naší školní jídelny.

Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

 Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

 Ještě jednou Báře gratulujeme a naší škole přejeme další úspěchy nejen v gastronomických soutěžích.

Zpracovávám...
Napište nám