Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Bramborová medaile v soutěži Svačina roku s Rio Mare

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí nejen proto, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i proto, že tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí, nejen pro to, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i pro to, ža tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Třetí ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare měl rekordní účast - přihlásilo se 123 studentů, ze 35 středních odborných škol z 11 krajů České republiky.

Soutěžící měli za úkol vymyslet a připravit originální, rychlou a moderní studenou svačinu, přičemž hlavní surovinou pro přípravu soutěžních receptů byl tuňák Rio Mare. Z prvního kola postoupilo 15 nejlepších kuchařů a kuchařek (včetně naší Barbory Kovaříkové). Ti se 8. prosince 2015 v živém finále pokoušeli ohromit dvě na sobě nezávislé poroty v pražském gastro studiu Chefparade+. Soutěžící hodnotil předseda odborné poroty Vladimír Picka, Mistr kuchař a odborný garant soutěže, a Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Druhý tým poroty pak tvořili zástupci pořadatele a Petra Novotná, food bloggerka a food fotografka. 

https://www.youtube.com/watch?v=zNWZsAjlq8Y

Jedním z důvodů pořádání této soutěže bylo rozšíření portfolia receptů na chutnou a zdravou svačinu nejen pro děti. A protože Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je zapojena v programu Skutečně zdravá škola a Bářin recept je nejen zdravý, ale i chutný, doufáme, že se brzy objeví také v nabídce naší školní jídelny.

Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

 Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

 Ještě jednou Báře gratulujeme a naší škole přejeme další úspěchy nejen v gastronomických soutěžích.

Aktuality a akce školy

Na únikové hry do Prahy

Letošní školní výlet HC2 do Prahy se nesl v duchu dobrodružství, stmelení kolektivu třídy i rozlousknutí nejedné záhady. ...

22. 5. 2019


Vyhlášení dalšího kola…

Ředitelka školy vyhlašuje další kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020. Více informací naleznete v ...

16. 5. 2019


Výsledky 2. kola…

V příloze najdete výsledky druhého kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 a další informace, jak postupovat. ...

16. 5. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc květen 2019 2.5. MZ, didaktický test M a AJ 3.5. MZ, didaktický test ČJ 7.5. Info kariéra, od 8:30 7.5. Barmanská soutěž ...

6. 5. 2019


Výsledky 1. kola…

V příloze zveřejňujeme výsledky prvního kola přijímacího řízení na školní rok 2019/2020 pro obory Hotelnictví a ...

30. 4. 2019


Vyhlášení druhého kola…

Ředitelka školy vyhlašuje druhé kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020, více v příloze. ...

29. 4. 2019


Velikonoční dopoledne

Ve středu 17. dubna se na naší škole uskutečnilo Velikonoční dopoledne, které pořádala třída CR1. Zúčastnili se ho žáci od ...

24. 4. 2019


Výsledky 1. kola…

V příloze tohoto článku zveřejňujeme seznam přijatých uchazečů o studium oboru Kuchař-číšník. Přijatí uchazeči jsou uvedeni pod ...

23. 4. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc duben 2019 1.4. Přednáška Grafitti v Káhiře - 10:50 - 12:25 4.4. Konzultační hodiny pro rodiče - 14:30 - 17:00 9.4. ...

5. 4. 2019


Historie aktualit
Zpracovávám...
Napište nám