Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Bramborová medaile v soutěži Svačina roku s Rio Mare

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí nejen proto, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i proto, že tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Naše studentka Barbora Kovaříková se zúčastnila finále gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare a z Prahy si přivezla bramborovou medaili. Jsme na ni hrdí, nejen pro to, že 4. místo z celkově přihlášených 123 kuchařů je super, ale i pro to, ža tato soutěž byla pro Barboru první zkušeností tohoto typu. Barbora totiž na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu studuje teprve první ročník oboru kuchař-číšník.

Třetí ročník gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare měl rekordní účast - přihlásilo se 123 studentů, ze 35 středních odborných škol z 11 krajů České republiky.

Soutěžící měli za úkol vymyslet a připravit originální, rychlou a moderní studenou svačinu, přičemž hlavní surovinou pro přípravu soutěžních receptů byl tuňák Rio Mare. Z prvního kola postoupilo 15 nejlepších kuchařů a kuchařek (včetně naší Barbory Kovaříkové). Ti se 8. prosince 2015 v živém finále pokoušeli ohromit dvě na sobě nezávislé poroty v pražském gastro studiu Chefparade+. Soutěžící hodnotil předseda odborné poroty Vladimír Picka, Mistr kuchař a odborný garant soutěže, a Jiří Král, šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Druhý tým poroty pak tvořili zástupci pořadatele a Petra Novotná, food bloggerka a food fotografka. 

https://www.youtube.com/watch?v=zNWZsAjlq8Y

Jedním z důvodů pořádání této soutěže bylo rozšíření portfolia receptů na chutnou a zdravou svačinu nejen pro děti. A protože Akademie hotelnictví a cestovního ruchu je zapojena v programu Skutečně zdravá škola a Bářin recept je nejen zdravý, ale i chutný, doufáme, že se brzy objeví také v nabídce naší školní jídelny.

Celozrnný toust s tataráčkem z avokáda a tuňákovým krémem Rio Mare Paté

 Suroviny (4 porce): 80 g tuňákového krému Rio Mare Paté; 4 plátky celozrnného toustového chleba; 1 avokádo; 1 větší rajče; 1 menší červená cibule; 1 polévkové lžíce kaparů; 1 polévková lžíce čerstvého kopru; sůl a pepř na dochucení

Postup: Avokádo rozkrojíme, vyndáme z něj pecku a pomocí lžíce vydlabeme dužinu do misky. Dužinu avokáda rozmačkáme pomocí vidličky a přidáme k němu najemno nasekanou dužinu z rajčat se slupkou, najemno nasekanou červenou cibuli, posekané kapary, nasekaný čerstvý kopr a tuňákový krém Rio Mare Paté. Metličkou mícháme všechny suroviny, dokud nedostaneme hrubý krém. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s celozrnným toustovým chlebem.

 Ještě jednou Báře gratulujeme a naší škole přejeme další úspěchy nejen v gastronomických soutěžích.

Aktuality a akce školy

Návštěva Rakouské…

V úterý 19. března se třída CR1 společně s paní učitelkou Doubkovou vydala do Rakousko-Německé knihovny na náměstí Republiky. Naše ...

dnes


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc březen 2019 4.3. Kajakem po Evropě - 4. - 5. vyučovací hodina, 2. a 3. ročník HC 6.3. Planeta Země - 1. a 2. ročník HC, od 11:30 ...

6. 3. 2019


Lyžařský výcvik

Týden po Vánočních prázdninách se třída CR1 a někteří žáci z HC1 zúčastnili lyžařského kurzu v Mariánských ...

14. 2. 2019


Best in English

30. listopadu se naše škola zúčastnila celoevropské soutěže v anglickém jazyce, kterou je pořádána Evropskou Unií. Letošního ...

13. 2. 2019


Olympiáda z českého…

Dne 29. 1. 2018 se naše studentky Pavlína Ptáčková (1. ročník) a Anna Richterová (3. ročník) zúčastnily okresního kola ...

12. 2. 2019


Podoby krajinomalby ve…

V lednu se studenti 2. a 3. roč.předmětu Dějiny kultury vypravili do galerie Masné krámy.Na výstavě pořádané ve spolupráci se Slovenskou ...

10. 2. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc únor 2019 6.2. Kroměřížská koktejlová soutěž 7.2. Prezentace jazykové školy - 2. vyučovací hodina, ...

5. 2. 2019


Čertovská školka

Čertovská nadílka AHCR 4. prosince, v rámci výuky animace, navštívili naši žáci 3. ročníku 3 plzeňské školky, kde se ...

4. 2. 2019


Kurz bruslení

K zimnímu období patří i zimní sporty. Vzhledem k téměř nulové sněhové pokrývce, jsme se vydali si alespoň zabruslit na zimní ...

4. 2. 2019


Historie aktualit
Zpracovávám...
Napište nám