Březen, měsíc Evropských chutí

Zatímco v měsíci únoru jsme si užili Valntinské pečení následované Masopustním týdnem (zakončeným popeleční středou), na březen 2014 přichystali žáci oboru Kuchař číšník mezinárodní lahůdku v podobě tří týdnů národních kuchyní.

Zahajujeme kuchyní italskou, následovanou po jarních prázdninách výběrem tradiční české kuchyně, zakončujeme kuchyní francouzskou.

Na co se můžeme těšit ?

Italský týden:

  • Omeleta se špenátem a sušenými rajčaty, rajčatový salát
  • Gnocchi s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou
  • Penne s kuřecím masem a bazalkovou omáčkou
  • Rukola s pečenými paprikami, toskánský chléb
  • Kuře v parmské šunce s bylinkovou omáčkou, pečený brambor
  • Italský krevetový koktejl, toskánský chléb
  • Lasagne zapečené s boloňskou omáčkou
  • Risotto s houbami a smetanou
  • Rigatoni s bílým ragú

Českou tradiční kuchyni představovat nemusíme, proto se rovnou podívejme na týden poslední, na týden francouzské kuchyně:

  • Králík na víně se smetanou, bílý chléb
  • Gratinovaný lilek po provensálsku, bramborové plátky
  • Telecí ragú s houbami, francouzská bageta
  • Citronové palačinky s vanilkový krémem
  • Gratinované brambory s libečkem a kuřecím masem
  • Kuře Marengo, bílé pečivo
  • Gratinovaný květák s brambory
  • Hovězí po burgundsku, bílý chléb
  • Kotleta Ala Louis, francouzská bageta
  • Ratatouille, bílé pečivo

 Celý jídelní lístek naleznete na: http://www.hotelova-skola-plzen.cz/jidelni-listek

 

 

 

 

Aktuality

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

20List2017

Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh ...

7List2017

Veřejná pochvala studentky Beáty Gruberové…

Loňská přihláška Bey do akce ...

7List2017

Výuková exkurze v Klatovech

Žáci naší školy prvního ročníku oboru ...

3List2017

Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu ...

1List2017

Plán akcí na měsíc listopad 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

24Října2017

Národní soutěž digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti – ...

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání