Březen, měsíc Evropských chutí

Zatímco v měsíci únoru jsme si užili Valntinské pečení následované Masopustním týdnem (zakončeným popeleční středou), na březen 2014 přichystali žáci oboru Kuchař číšník mezinárodní lahůdku v podobě tří týdnů národních kuchyní.

Zahajujeme kuchyní italskou, následovanou po jarních prázdninách výběrem tradiční české kuchyně, zakončujeme kuchyní francouzskou.

Na co se můžeme těšit ?

Italský týden:

  • Omeleta se špenátem a sušenými rajčaty, rajčatový salát
  • Gnocchi s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou
  • Penne s kuřecím masem a bazalkovou omáčkou
  • Rukola s pečenými paprikami, toskánský chléb
  • Kuře v parmské šunce s bylinkovou omáčkou, pečený brambor
  • Italský krevetový koktejl, toskánský chléb
  • Lasagne zapečené s boloňskou omáčkou
  • Risotto s houbami a smetanou
  • Rigatoni s bílým ragú

Českou tradiční kuchyni představovat nemusíme, proto se rovnou podívejme na týden poslední, na týden francouzské kuchyně:

  • Králík na víně se smetanou, bílý chléb
  • Gratinovaný lilek po provensálsku, bramborové plátky
  • Telecí ragú s houbami, francouzská bageta
  • Citronové palačinky s vanilkový krémem
  • Gratinované brambory s libečkem a kuřecím masem
  • Kuře Marengo, bílé pečivo
  • Gratinovaný květák s brambory
  • Hovězí po burgundsku, bílý chléb
  • Kotleta Ala Louis, francouzská bageta
  • Ratatouille, bílé pečivo

 Celý jídelní lístek naleznete na: http://www.hotelova-skola-plzen.cz/jidelni-listek

 

 

 

 

Aktuality a akce školy

Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.