Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Březen, měsíc Evropských chutí

Zatímco v měsíci únoru jsme si užili Valntinské pečení následované Masopustním týdnem (zakončeným popeleční středou), na březen 2014 přichystali žáci oboru Kuchař číšník mezinárodní lahůdku v podobě tří týdnů národních kuchyní.

Zahajujeme kuchyní italskou, následovanou po jarních prázdninách výběrem tradiční české kuchyně, zakončujeme kuchyní francouzskou.

Na co se můžeme těšit ?

Italský týden:

  • Omeleta se špenátem a sušenými rajčaty, rajčatový salát
  • Gnocchi s kuřecím masem a rajčatovou omáčkou
  • Penne s kuřecím masem a bazalkovou omáčkou
  • Rukola s pečenými paprikami, toskánský chléb
  • Kuře v parmské šunce s bylinkovou omáčkou, pečený brambor
  • Italský krevetový koktejl, toskánský chléb
  • Lasagne zapečené s boloňskou omáčkou
  • Risotto s houbami a smetanou
  • Rigatoni s bílým ragú

Českou tradiční kuchyni představovat nemusíme, proto se rovnou podívejme na týden poslední, na týden francouzské kuchyně:

  • Králík na víně se smetanou, bílý chléb
  • Gratinovaný lilek po provensálsku, bramborové plátky
  • Telecí ragú s houbami, francouzská bageta
  • Citronové palačinky s vanilkový krémem
  • Gratinované brambory s libečkem a kuřecím masem
  • Kuře Marengo, bílé pečivo
  • Gratinovaný květák s brambory
  • Hovězí po burgundsku, bílý chléb
  • Kotleta Ala Louis, francouzská bageta
  • Ratatouille, bílé pečivo

 Celý jídelní lístek naleznete na: http://www.hotelova-skola-plzen.cz/jidelni-listek

 

 

 

 

Zpracovávám...
Napište nám