Food Revolution day

20. květen je pod názvem Food Revolution Day dnem světové kampaně za kvalitní stravování pod záštitou slavného britského šéfkuchaře Jamieho Olivera. Cílem je vzbudit zejména u dětí a mladých lidí zájem o dobré, kvalitní a čerstvé jídlo. Plzeňská Akademie hotelnictví a cestovního ruchu se ke kampani připojí tím, že všem strávníkům ve školní jídelně nabídne rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera.

 Food Revolution Day 2016 Plzeň

Akademie hotelnictví se už dříve úspěšně zapojila do projektu podle britského vzoru Food for Life, rovněž zaštítěného Jamie Oliverem, a v loňském roce získala jako první v Plzeňském kraji označení Skutečně zdravá škola. Ve školní kuchyni se vaří podle zásad zdravé výživy a ve velké míře z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Studenti mají mimo jiné k dispozici nedoslazovaný nápoj a salátový bar, rodiče se mohou ptát na původ surovin a kdykoli také jídlo ve školní jídelně ochutnat. „Program má pro nás smysl i proto, že naši studenti gastronomických oborů absolvují ve školní jídelně praxi a my tak máme jistotu, že se naučí vařit kvalitně a z dobrých surovin," říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

20. květen jako Food Revolution Day má lidem připomenout, že kuchařské umění se dědí z generace na generaci a že je potřeba vrátit se k základům. Vařit z dobrých místních surovin a sdílet své zkušenosti. Akce se uskuteční po celém světě a také na mnoha místech v České republice http://blog.restu.cz/food-revolution-day-2016/ .

My jsme si pro tento den vybrali rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera, kterou budou naši studenti v rámci praxe připravovat z čerstvých surovin. Polévka obsahuje kromě rajčat také cibuli, česnek, řapíkatý celer nebo bylinky. Zájemcům poskytneme recept, aby si ji mohli uvařit i doma.

http://www.skutecnezdravaskola.cz/food-revolution-day

Klip Jamieho Food revolution

https://youtu.be/lpqM0WPjgt4

Klip Skutečně zdravá škola:

https://youtu.be/lAVCBDrFQh8

Aktuality a akce školy

Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.