Food Revolution day

20Května2016

20. květen je pod názvem Food Revolution Day dnem světové kampaně za kvalitní stravování pod záštitou slavného britského šéfkuchaře Jamieho Olivera. Cílem je vzbudit zejména u dětí a mladých lidí zájem o dobré, kvalitní a čerstvé jídlo. Plzeňská Akademie hotelnictví a cestovního ruchu se ke kampani připojí tím, že všem strávníkům ve školní jídelně nabídne rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera.

 

Akademie hotelnictví se už dříve úspěšně zapojila do projektu podle britského vzoru Food for Life, rovněž zaštítěného Jamie Oliverem, a v loňském roce získala jako první v Plzeňském kraji označení Skutečně zdravá škola. Ve školní kuchyni se vaří podle zásad zdravé výživy a ve velké míře z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Studenti mají mimo jiné k dispozici nedoslazovaný nápoj a salátový bar, rodiče se mohou ptát na původ surovin a kdykoli také jídlo ve školní jídelně ochutnat. „Program má pro nás smysl i proto, že naši studenti gastronomických oborů absolvují ve školní jídelně praxi a my tak máme jistotu, že se naučí vařit kvalitně a z dobrých surovin," říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

20. květen jako Food Revolution Day má lidem připomenout, že kuchařské umění se dědí z generace na generaci a že je potřeba vrátit se k základům. Vařit z dobrých místních surovin a sdílet své zkušenosti. Akce se uskuteční po celém světě a také na mnoha místech v České republice http://blog.restu.cz/food-revolution-day-2016/ .

My jsme si pro tento den vybrali rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera, kterou budou naši studenti v rámci praxe připravovat z čerstvých surovin. Polévka obsahuje kromě rajčat také cibuli, česnek, řapíkatý celer nebo bylinky. Zájemcům poskytneme recept, aby si ji mohli uvařit i doma.

http://www.skutecnezdravaskola.cz/food-revolution-day

Klip Jamieho Food revolution

https://youtu.be/lpqM0WPjgt4

Klip Skutečně zdravá škola:

https://youtu.be/lAVCBDrFQh8

Aktuality

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání