Food Revolution day

20. květen je pod názvem Food Revolution Day dnem světové kampaně za kvalitní stravování pod záštitou slavného britského šéfkuchaře Jamieho Olivera. Cílem je vzbudit zejména u dětí a mladých lidí zájem o dobré, kvalitní a čerstvé jídlo. Plzeňská Akademie hotelnictví a cestovního ruchu se ke kampani připojí tím, že všem strávníkům ve školní jídelně nabídne rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera.

 Food Revolution Day 2016 Plzeň

Akademie hotelnictví se už dříve úspěšně zapojila do projektu podle britského vzoru Food for Life, rovněž zaštítěného Jamie Oliverem, a v loňském roce získala jako první v Plzeňském kraji označení Skutečně zdravá škola. Ve školní kuchyni se vaří podle zásad zdravé výživy a ve velké míře z čerstvých surovin od místních dodavatelů. Studenti mají mimo jiné k dispozici nedoslazovaný nápoj a salátový bar, rodiče se mohou ptát na původ surovin a kdykoli také jídlo ve školní jídelně ochutnat. „Program má pro nás smysl i proto, že naši studenti gastronomických oborů absolvují ve školní jídelně praxi a my tak máme jistotu, že se naučí vařit kvalitně a z dobrých surovin," říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

20. květen jako Food Revolution Day má lidem připomenout, že kuchařské umění se dědí z generace na generaci a že je potřeba vrátit se k základům. Vařit z dobrých místních surovin a sdílet své zkušenosti. Akce se uskuteční po celém světě a také na mnoha místech v České republice http://blog.restu.cz/food-revolution-day-2016/ .

My jsme si pro tento den vybrali rajskou polévku podle receptu Jamieho Olivera, kterou budou naši studenti v rámci praxe připravovat z čerstvých surovin. Polévka obsahuje kromě rajčat také cibuli, česnek, řapíkatý celer nebo bylinky. Zájemcům poskytneme recept, aby si ji mohli uvařit i doma.

http://www.skutecnezdravaskola.cz/food-revolution-day

Klip Jamieho Food revolution

https://youtu.be/lpqM0WPjgt4

Klip Skutečně zdravá škola:

https://youtu.be/lAVCBDrFQh8

Aktuality a akce školy

Přednáška…

V dnech 21. a 22. 4.2021 proběhly přednášky v rámci distanční výuky. Tyto přednášky nám zajistila přední společnost v ČR a na ...

28. 4. 2021


Bulletin - jaro 2021

Vychází jarní číslo školního časopisu, ve kterém se dozvíte mnoho zajímavostí. Můžete se těšit například ...

24. 4. 2021


Přednáška na téma:…

Dne 14. 4. 2021 proběhla přednáška na téma "Organizace velkých gastronomických akcí". Prostřednictvím platformy ZOOM měli studenti možnost ...

16. 4. 2021


Úpravy ve škole

Milí studenti, během distanční výuky nezahálíme ani my, kromě výuky dochází k drobným i větším úpravám ...

16. 4. 2021


Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


Zpracovávám...
Napište nám