Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu je zastoupení v akci Svačina roku již tradiční záležitostí. V letošním ročníku reprezentují školu se svými pokrmy studenti Jaroslav Rudolf z KČ1 a Toan Hoang KČ1.
Držíme jim palce, věříme v postup do finále a pěkné umístění.

Lonsky rocnik

Tisková zpráva:

Kuchařské naděje z Plzně soutěží o nejlepší Svačinu roku

Plzeň, 30. října 2017 – Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň se účastní 5. ročníku gastronomické soutěže Svačina roku s Rio Mare. Letos je v gastronomické soutěži přihlášeno 38 škol z celé České republiky. Soutěžící se utkají o ceny v hodnotě 20 000 Kč a tuňákové výrobky Rio Mare. Novinkou letošního ročníku je hlasování veřejnosti. Odbornou porotu složenou z Mistra kuchaře Vladimíra Picka a šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále doplní gastronomický specialista Petr Stupka. Velkým pražským finále soutěžící provede Markéta Hrubešová.

svačina roku

Úkolem soutěžících ze středních odborných škol se zaměřením na gastronomii a stravovací služby je vytvořit originální školní svačinu pro děti, žáky a studenty. Na vytvoření pokrmu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare nebo krémy Rio Mare Paté, které získali od pořadatelů zdarma. „Tuňákové výrobky Rio Mare jsou pro přípravu zdravých, chutných a rychlých svačinek ideální surovinou. Jde to vidět i na zájmu studentů a středních škol o naši soutěž Svačina roku s Rio Mare. Letos v oblíbené soutěži přivítáme 123 mladých kuchařských nadějí z 38 škol," říká za pořadatele Pavel Kmínek, marketingový manažer společnosti Bolton Czechia.

svačina roku

Jednou z novinek 5. ročníku soutěže Svačina roku s Rio Mare je rozšíření odborné poroty o gastronomického specialistu a poradce Petra Stupku. Odborným garantem a zároveň předsedou odborné poroty zůstává Mistr kuchař Vladimír Picka a členem odborné poroty bude Jiří Král, šéfkuchař restaurace Aureole. Finálové kolo bude uvádět moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Mladí kuchaři a kuchařky si rozdělí dárkové poukazy v hodnotě 20 000 Kč. Za prvenství získá soutěžící poukaz v hodnotě 7 000 Kč, mladí kuchaři na druhém a třetím místě vyhrají poukazy v hodnotě 5 000 Kč a 3 000 Kč. Porota složená ze zástupců pořadatele vyhlásí Zvláštní cenu Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Do výběru nejlepšího receptu se letos poprvé zapojí veřejnost, která udělí Rio Mare cenu veřejnosti. Na vítěze a jeho školu čekají produkty Rio Mare v hodnotě 5 000 Kč. Hlasování proběhne na facebookových stránkách Rio Mare. Všechny školy, ze kterých budou ocenění studenti, dostanou tuňákové produkty Rio Mare ve stejných hodnotách.

Do 13. listopadu musí soutěžící zaslat fotografii a popis originálního pokrmu. Následně odborná porota vybere 15 nejlepších receptů pro pražské finálové kolo, které se uskuteční 7. prosince v gastronomickém studiu Chefparade+ v Holešovicích. Pořadatelem soutěže je společnost Bolton Czechia, která je výhradním distributorem tuňákových výrobků Rio Mare na českém trhu.

 

Aktuality a akce školy

Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


AHCR TOUR do Milána

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu zahajuje mezitřídní soutěž v počtu nachozených kilometrů. Cílový počet je 706 km, tedy jako je ...

16. 11. 2020


Jak jsme v době…

16. června 2020 v 7.45 jsme se se žáky prvních a druhých ročníků sešli u vstupu do haly Hlavního nádraží v Plzni. V 8.00 jsme nastoupili do ...

1. 7. 2020


Gratulujeme!

Potěšila nás práva, že studenti 2. a 3. ročníku oboru cestovní ruch uspěli v konkurzu a získali skvělou možnost stát se na dva měsíce ...

17. 6. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020