Hotelnictví

Proč studovat Maturitní studijní obor Hotelnictví ?

Nabízíme Vám perspektivní obor hotelnictví, kde můžete uplatnit svoji fantazii a kreativitu. Absolventi studia se uplatní v oblasti hotelnictví, cestovním ruchu či v gastronomických službách. Primárně na pracovních pozicích nižších a středních článků organizační struktur podniků, které podnikají ve službách, gastronomii či poskytují ubytování. V nižších článcích jsou to pozice: recepční, pracovník rezervačního oddělení, kuchař, pomocný kuchař, skladník, číšník či pomocný sommelier. Po určité době praxe mohou ve středních článcích zastávat pozice: vedoucí recepce, asistent šéfkuchaře, vrchní číšník, vedoucí skladu, Food and Beverage manažer, sommelier, barista, výčepní a podobně. V souladu s šířkou a objemem studia mohou absolventi školy hledat uplatnění i jako pracovníci marketingového oddělení v hotelnictví a cestovním ruchu. Absolutorium studia na AHCR dává v dlouhodobém výhledu předpoklad pro úspěšné zvládnutí pracovní pozice v TOP managementu hotelu či vyšší manažerské funkce.

• Hotelnictví a gastronomie je kreativní prací
• Setkáte se s lidmi z různých zemí
• Motivující kombinace hotelnictví a gastro provozu
• Perspektivní obor, který se stále rozvíjí
• Obor má společenskou prestiž

Hotelnictví je bránou do světa hotelů, restaurací a wellness center. Pokud si vyberete tento obor, můžete v budoucnu pracovat v hotelových a restauračních zařízeních nejen v České republice, ale také po celém světě.
Podle Českého statistického úřadu je cestovní ruch na národní i regionální úrovni významnou ekonomickou činností. V roce 2019 tvořil tento obor 2,9 % hrubého domácího produktu České republiky (165 miliard korun). Zaměstnával 239,6 tisíce osob, což bylo meziročně o 0,6 % více. Zaměstnanci tvořili 83 % a sebezaměstnané osoby podnikající v oboru 17 %. Obor hotelnictví a gastronomie je tedy velmi progresivně se rozvíjející oblast, která vyžaduje odborníky s teoretickými i praktickými znalostmi odpovídající nejnovějším trendům, a právě takové vzdělání Vám naše škola poskytne.

Cestovní ruch 2019  Cestovní ruch 2019 Cestovní ruch 2019

Péče o klienty se stále zdokonaluje, nároky na pracovníky v oboru se zvyšují. Jak vyhovět těmto požadavkům? Stát se specialistou, sledovat trendy v oboru, vystudovat obor hotelnictví pod vedením odborníků, kteří se s nekonečnou trpělivostí věnují každému studentovi a snaží se v každém podpořit právě jeho schopnosti a společnými silami spoluvytvořit člověka, který se v budoucnu úspěšně uplatní na konkurenčně velmi tvrdém trhu práce.

 Hotely Las Vegas

Celý svět se propojuje a nezbytným pracovním nástrojem je schopnost kvalitní komunikace. Právě tomuto aspektu, výuce cizích jazyků, věnujeme na naší škole zvýšenou pozornost. Naši studenti pravidelně vykazují vysoké procento úspěšnosti při skládání v České republice povinné maturitní zkoušky z cizího jazyka.

Charakteristika studijního oboru Hotelnictví

Typ studia           Maturita          Počet let studia Praxe v provozech Elektronické materiály
Denní Ano 4 Ano Ano
Školné: 22.000 Kč/rok - informace o platbě viz školné

 

 

Parkhotel restaurace

19. 6. 2018

Dne 15. 6. 2018 se v naší škole uskutečnil druhý ročník Letních Olympijských Her. Každá třída si vylosovala jednu zemi, kterou měla za úkol reprezentovat sportovně a zároveň představit z pohledu geografie a gastronomie.


27. 4. 2018

Veselé ráno s našimi maturanty před školou :-)


22. 4. 2018

Studentská zpráva z návštěvy pivovaru.


8. 3. 2018

Národní soutěž digitální gramotnosti - máme bronz!
Naši studenti se zúčastnili od listopadu 2017 do ledna 2018 Národní soutěže digitální gramotnosti vyhlášené Českou společností pro kybernetiku a informatiku. Celorepublikového klání jsme se nijak nezalekli, přestože AHCR v té době ještě nebyla akreditovaným testovacím střediskem ECDL ani dva roky.


5. 3. 2018

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.


16. 1. 2018

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole Cukrářský kurz, který byl v letošním školním roce zaměřen na výrobu dezertních a čokoládových cukrovinek. Kurzu se zúčastnili žáci prvního ročníku oboru Kuchař-číšník a zájemci z oboru Hotelnictví.


Aktuality a akce školy

Přednáška…

V dnech 21. a 22. 4.2021 proběhly přednášky v rámci distanční výuky. Tyto přednášky nám zajistila přední společnost v ČR a na ...

28. 4. 2021


Bulletin - jaro 2021

Vychází jarní číslo školního časopisu, ve kterém se dozvíte mnoho zajímavostí. Můžete se těšit například ...

24. 4. 2021


Přednáška na téma:…

Dne 14. 4. 2021 proběhla přednáška na téma "Organizace velkých gastronomických akcí". Prostřednictvím platformy ZOOM měli studenti možnost ...

16. 4. 2021


Úpravy ve škole

Milí studenti, během distanční výuky nezahálíme ani my, kromě výuky dochází k drobným i větším úpravám ...

16. 4. 2021


Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


Zpracovávám...
Napište nám