Hotelnictví

Podstrany:

Vize a Mise Učební plán Kurzy a certifikáty Praxe Hotelnictví Gastro Informační systémy

Proč studovat Maturitní studijní obor Hotelnictví ?

Nabízíme Vám perspektivní obor hotelnictví, kde můžete uplatnit svoji fantazii a kreativitu. Absolventi naší školy dovedou řešit problémy, individuálně jednat i komunikovat v prostředí společností působících v oblasti hotelnictví a gastronomie, rozumí principům administrativy a ekonomickým pravidlům fungování těchto společností, využívají ekonomické informace pro řízení provozních úseků.

• Hotelnictví a gastronomie je kreativní prací
• Setkáte se s lidmi z různých zemí
• Motivující kombinace hotelnictví a gastro provozu
• Perspektivní obor, který se stále rozvíjí
• Obor má společenskou prestiž

Hotelnictví je bránou do světa hotelů, restaurací a wellness center. Pokud si vyberete tento obor, můžete v budoucnu pracovat v hotelových a restauračních zařízeních nejen v České republice, ale také po celém světě.
Podle statistik mezinárodní organizace World Travel & Tourism Council v roce 2017 činil přímý podíl cestovního ruchu na celosvětovém HDP 4,9 %, přičemž za rok 2018 se očekává růst ke 3%. Obor hotelnictví a gastronomie je tedy velmi progresivně se rozvíjející oblast, která vyžaduje odborníky s teoretickými i praktickými znalostmi odpovídající nejnovějším trendům, a právě takové vzdělání Vám naše škola poskytne.

Péče o klienty se stále zdokonaluje, nároky na pracovníky v oboru se zvyšují. Jak vyhovět těmto požadavkům? Stát se specialistou, sledovat trendy v oboru, vystudovat obor hotelnictví pod vedením odborníků, kteří se s nekonečnou trpělivostí věnují každému studentovi a snaží se v každém podpořit právě jeho schopnosti a společnými silami spoluvytvořit člověka, který se v budoucnu úspěšně uplatní na konkurenčně velmi tvrdém trhu práce.

 Hotely Las Vegas

Celý svět se propojuje a nezbytným pracovním nástrojem je schopnost kvalitní komunikace. Právě tomuto aspektu, výuce cizích jazyků, věnujeme na naší škole zvýšenou pozornost. Naši studenti pravidelně vykazují vysoké procento úspěšnosti při skládání v České republice povinné maturitní zkoušky z cizího jazyka.

Charakteristika studijního oboru Hotelnictví

Typ studia           Maturita          Počet let studia Praxe v provozech Elektronické materiály
Denní Ano 4 Ano Ano
Školné: 22.000 Kč/rok - informace o platbě viz školné

 

 

 

Při studiu hotelnictví jsou žáci připravováni na pozici pracovníka středního managementu v gastronomických a hotelových zařízeních. Jedná se o čtyřletý studijní obor s maturitou.

Vedle všeobecně vzdělávacích předmětů je velká pozornost je věnována výuce cizích jazyků – žák si může vybrat z anglického, německého a ruského jazyka. Studenti s horšími jazykovými znalostmi se nemají čeho bát, naši jazykáři ochotně poskytují individuální konzultace. Mimo to je kladen důraz na výuku ekonomie, účetnictví, poskytování služeb v hotelovém provozu, techniku cestovního ruchu, dále na technologii přípravy pokrmů a techniku obsluhy a služeb.

Skutečně důležitou součástí přípravy žáků je praxe v hotelových provozech (Courtyard Marriott, Primavera Hotel & CongressCentre, IBIS Hotel Plzeň, Parkhotel Congress Center Plzeň). Pro lepší kontakt studentů s hotely odlišného zaměření, než jsou v městě Plzni, mohou studenti praktikovat ve wellness hotelech z Mariánských Lázní (hotel Cristal Palace, hotel Monty). Praxi ve špičkovém pětihvězdičkovém zařízení mohou naši studenti získat v Sani resorts, Řecko - během letní praxe.

Kvalitní praxe je pro naší školu tak důležitá, že jsme vyčlenili zkušeného pracovníka, který denně kontroluje všechny pracoviště našich studentů a garantuje kvalitu a náplň poskytovaných praxí. Studenti, kteří praxe absolvují, rozumí lépe náplni činností jednotlivých pracovníků organizace hotelu. Zároveň získají při praxi v F&B oblasti (Food and Beverage - stravovací úsek hotelu, obvykle tvořený lobby barem, barem, několika restauracemi a oddělením rautů a banketů) důležité základní návyky z oblast gastronomických služeb.

Organizační struktura hotelu

Během studia mohou žáci absolvovat certifikované kurzy podle standardu Ministerstva pro místní rozvoj k rozšíření vědomostí a dovedností (barmanský, sommelierský, baristický, výroba sushi, zdravé stravování, zvěřinové hody, národní kuchyně - italská, francouzská, maďarská, ruská), složit Cambridgskou zkoušku - nejrozšířenější mezinárodně uznávaná zkouška z anglického jazyka. Znalost cizích jazyků si studenti vyzkoušejí také účastí na různých soutěžích, kde si ověří, že dřina věnovaná studiu se vyplatí.

Studium je zakončené maturitní zkouškou a poskytuje úplné střední odborné vzdělání. Absolventi se uplatní v široké oblasti hotelového průmyslu a v oblasti služeb cestovního ruchu, po absolvování praxe podle živnostenského zákona i jako podnikatel v pohostinství. Po složení maturitní zkoušky může absolvent pokračovat ve studiu na vyšší odborné nebo vysoké škole.

Parkhotel restaurace

19Června2018

19.6.2018

Olympiáda 2018

Dne 15. 6. 2018 se v naší škole uskutečnil druhý ročník Letních Olympijských Her. Každá třída si vylosovala jednu zemi, kterou měla za úkol reprezentovat sportovně a zároveň představit z pohledu geografie a gastronomie.

Číst více...
27Dubna2018

27.4.2018

Poslední zvonění

Veselé ráno s našimi maturanty před školou :-)

Číst více...
22Dubna2018

22.4.2018

Exkurze do Plzeňského Prazdroje

Studentská zpráva z návštěvy pivovaru.

Exkurze do Plzeňského Prazdroje

Číst více...
8Března2018

8.3.2018

Skvělé umístění studentů v soutěži digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti - máme bronz!
Naši studenti se zúčastnili od listopadu 2017 do ledna 2018 Národní soutěže digitální gramotnosti vyhlášené Českou společností pro kybernetiku a informatiku. Celorepublikového klání jsme se nijak nezalekli, přestože AHCR v té době ještě nebyla akreditovaným testovacím střediskem ECDL ani dva roky.

ECDL - digitální gramotnost

Číst více...
5Března2018

5.3.2018

Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Stáž Eska Praha

Číst více...
16Ledna2018

16.1.2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole Cukrářský kurz, který byl v letošním školním roce zaměřen na výrobu dezertních a čokoládových cukrovinek. Kurzu se zúčastnili žáci prvního ročníku oboru Kuchař-číšník a zájemci z oboru Hotelnictví.

Cukrářský kurz

Číst více...

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání