Kuchař-číšník

"Řemeslo má zlaté dno", toto okřídlené pořekadlo v současné době stále více nabývá na pravdivosti. Poptávka na trhu práce po odbornících v oboru kuchař-číšník tomuto tvrzení dává za pravdu.

Naše škola připravuje odborníky v tomto oboru. Poskytuje jak nezbytný teoretický základ znalostí, tak i velké množství praktických zkušeností, které žáci ocení při vstupu do pracovního procesu. Při odborném výcviku žáků je podporován individuální růst, každý může uplatnit svoji kreativitu, svůj osobitý přístup, talent a své nadání.

 

Kód a název oboru

65-51-H/01 Kuchař-číšník

Forma studia

Denní

Doba trvání

3 roky

Školné v roce 2023/2024

30 480,- Kč / rok

Platbu školného můžete provést následujícími způsoby:
a) jednorázová platba 30 480,- Kč
b) dvě pololetní platby 15 240,- Kč
c) deset měsíčních plateb (září-červen) 3 048,- Kč

Hrubé náklady na nákup vybavení na začátku studia

9 000,- Kč

Přijímací řízení

1.       Prospěch ze ZŠ
2.       Test studijních předpokladů (2 části)

- odborná část (všeobecný přehled gastronomie)
- motivační dotazník (proč chcete studovat u nás, jaké jsou Vaše zájmy apod.)

Úroveň vzdělání

Zakončeno výučním listem - možnost následného nástavbového studia

Název školního vzdělávacího programu

Kuchař-číšník

Obsah jednotné závěrečné zkoušky (řízené Cermatem)

1.       Praktická zkouška
2.       Ústní zkouška
3.       Písemná zkouška

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÝUKA

 

Učební plán

 

Praktická výuka

Složka praktické výuky je umocněna a střídá se týden výuky ve škole a týden praktické výuky v externích provozech, v salonku, ve školní jídelně a ve školním Bi(y)stru.

 

Dvojjazyčná výuka

Dvojjazyčná výuka je pilotní projekt, tudíž prozatím vyučujeme dvojjazyčně vždy v jednom ročníku každého oboru. Na oboru kuchař-číšník je dvojjazyčně vyučován předmět Technologie přípravy pokrmů vyučovaná (NJ-ČJ) a to v prvním ročníku.

 

Povinné kurzy

Žák musí v průběhu studia absolvovat 2 povinné odborné kurzy. Kurzovné se pohybuje kolem 3 000,- Kč/kurz.

  • První kurz je z okruhu obsluhy a lze si vybrat z Baristického (příprava kávy), nebo Bartenderského (čepování piva) kurzu dle osobních preferencí.
  • Druhý kurz je z oblasti výroby – kuchyně a lze volit mezi Cukrářským kurzem, nebo kurzem Foodstylingu.

CHCETE VĚDĚT VÍCE?

Proč studovat

Vize a mise

Odborná praxe

Kurzy a soutěže

Aktuality a akce školy

Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024