Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Nová definice profilu absolventů Kuchař-Číšník

Co má umět náš absolvent učebního oboru Kuchař číšník, aby byl úspěšný? Připravili jsme novou definici profilu absolventa tohoto učebního oboru. Naučíme naše studenty zejména:

  • Odborné dovednosti
  • Jazyky pro život
  • Eticky podnikat

Odborné dovednosti a výuka jazyků je popsána ve Školním vzdělávacím programu Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Výchova k podnikavosti při zohlednění pravidel etiky je realizována pomocí konceptu studentských firem a etické a environmentální výchovy.

Rozšířená definice kompetencí absolventa učebního oboru Kuchař číšník pak je:

Absolvent studia oboru Kuchař-číšník disponuje kompetencemi pro činnosti v provozovnách veřejného stravování na úseku výroby a odbytu. Absolvent ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně, zahraničních kuchyní a racionální výživy, zhotovuje pokrmy teplé, studené kuchyně a připravuje jednoduché moučníky, kontroluje kvalitu provedení práce, esteticky je upravuje a umí pokrmy správně uchovávat. Dále absolvent ovládá základní pravidla a techniku obsluhy podle prostředí a charakteru společenské příležitosti a práci barmana. Uplatní se při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance. Po nutné praxi v oboru je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Po absolvování závěrečných zkoušek se může ucházet o přijetí do nástavbových studijních oborů pro absolventy tříletých učebních oborů.

Další informace včetně veřejné části Školského výukového plánu naleznete na stránkách věnovaných odbornosti Kuchař-Číšník

Zpracovávám...
Napište nám