Nová definice profilu absolventů Kuchař-Číšník

9Února2015

Co má umět náš absolvent učebního oboru Kuchař číšník, aby byl úspěšný? Připravili jsme novou definici profilu absolventa tohoto učebního oboru. Naučíme naše studenty zejména:

  • Odborné dovednosti
  • Jazyky pro život
  • Eticky podnikat

Odborné dovednosti a výuka jazyků je popsána ve Školním vzdělávacím programu Akademie hotelnictví a cestovního ruchu. Výchova k podnikavosti při zohlednění pravidel etiky je realizována pomocí konceptu studentských firem a etické a environmentální výchovy.

Rozšířená definice kompetencí absolventa učebního oboru Kuchař číšník pak je:

Absolvent studia oboru Kuchař-číšník disponuje kompetencemi pro činnosti v provozovnách veřejného stravování na úseku výroby a odbytu. Absolvent ovládá způsoby přípravy běžných pokrmů české kuchyně, zahraničních kuchyní a racionální výživy, zhotovuje pokrmy teplé, studené kuchyně a připravuje jednoduché moučníky, kontroluje kvalitu provedení práce, esteticky je upravuje a umí pokrmy správně uchovávat. Dále absolvent ovládá základní pravidla a techniku obsluhy podle prostředí a charakteru společenské příležitosti a práci barmana. Uplatní se při výkonu povolání ve veřejném i účelovém stravování v pozici zaměstnance. Po nutné praxi v oboru je připraven na soukromé podnikání v pohostinství.
Po absolvování závěrečných zkoušek se může ucházet o přijetí do nástavbových studijních oborů pro absolventy tříletých učebních oborů.

Další informace včetně veřejné části Školského výukového plánu naleznete na stránkách věnovaných odbornosti Kuchař-Číšník

Aktuality

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

20List2017

Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh ...

7List2017

Veřejná pochvala studentky Beáty Gruberové…

Loňská přihláška Bey do akce ...

7List2017

Výuková exkurze v Klatovech

Žáci naší školy prvního ročníku oboru ...

3List2017

Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu ...

1List2017

Plán akcí na měsíc listopad 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

24Října2017

Národní soutěž digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti – ...

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání