Praxe Hotelnictví

Odbornou praxi absolvují žáci všech ročníků oboru Hotelnictví. Výuka v rámci praxí se uskutečňuje podle Školního vzdělávacího programu. Praxe několikrát týdně navštěvuje pověřený pracovník školy, který kontroluje vedení deníku praxe a organizuje činnosti které student praktikuje. Tím je zaručeno v rámci praxí vykonávání skutečně odborných činností.

Odborná bloková praxe

V 1. až 3. ročníku získávají studenti zkušenosti celý měsíc na pečlivě vybraných pracovištích, se kterými již mnoho let spolupracujeme. Čtvrtý ročník absolvuje praxi v rozsahu deseti dnů během měsíce září. Pracovní doba je pět hodin denně. Žáci se nejprve seznamují s provozem kuchyně a odbytového střediska, zásadami práce v kuchyni a obsluze, bezpečností práce a požární ochrany a principy HACCP. Poté pracují v kuchyni a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem blokové učební praxe je získat ucelené poznatky z oblasti gastronomie a zvládnutí profesních dovednosti a návyků z kuchařské technologie a stolničení.

Pravidelná učební praxe pro 3. a 4. ročník

Učební praxe je zařazena do rozvrhu 3. a 4. ročníku. Jeden den v týdnu chodí žáci na učební praxi do smluvních podniků, kde pracují v přípravě pokrmů a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem odborné a učební praxe je získat povědomí o chodu stravovacího a hotelového provozu.

Součástí odborné a učební praxe jsou i odborné kurzy (např. sommelierský, barmanský, sushi, grilování, slavnostní stolování) a semináře (např. studená kuchyně, zahraniční kuchyně, staročeská kuchyně, restaurační moučníky, francouzské dezerty, vánoční cukroví).

Hotely využívané pro praxe

Pravidelné i blokové praxe jsou vykonávány v:

Pokud to vzdělání studenta vyžaduje, mohou být pro praxi využívané i další gastro provozy, zde neuvedené.

Sani Resort

Aktuality

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

20List2017

Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh ...

7List2017

Veřejná pochvala studentky Beáty Gruberové…

Loňská přihláška Bey do akce ...

7List2017

Výuková exkurze v Klatovech

Žáci naší školy prvního ročníku oboru ...

3List2017

Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu ...

1List2017

Plán akcí na měsíc listopad 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

24Října2017

Národní soutěž digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti – ...

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání