Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Praxe Hotelnictví

Odbornou praxi absolvují žáci všech ročníků oboru Hotelnictví. Výuka v rámci praxí se uskutečňuje podle Školního vzdělávacího programu. Praxe několikrát týdně navštěvuje pověřený pracovník školy, který kontroluje vedení deníku praxe a organizuje činnosti které student praktikuje. Tím je zaručeno v rámci praxí vykonávání skutečně odborných činností.

Odborná bloková praxe

V 1. až 3. ročníku získávají studenti zkušenosti celý měsíc na pečlivě vybraných pracovištích, se kterými již mnoho let spolupracujeme. Čtvrtý ročník absolvuje praxi v rozsahu deseti dnů během měsíce září. Pracovní doba je pět hodin denně. Žáci se nejprve seznamují s provozem kuchyně a odbytového střediska, zásadami práce v kuchyni a obsluze, bezpečností práce a požární ochrany a principy HACCP. Poté pracují v kuchyni a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem blokové učební praxe je získat ucelené poznatky z oblasti gastronomie a zvládnutí profesních dovednosti a návyků z kuchařské technologie a stolničení.

Pravidelná učební praxe pro 3. a 4. ročník

Učební praxe je zařazena do rozvrhu 3. a 4. ročníku. Jeden den v týdnu chodí žáci na učební praxi do smluvních podniků, kde pracují v přípravě pokrmů a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem odborné a učební praxe je získat povědomí o chodu stravovacího a hotelového provozu.

Součástí odborné a učební praxe jsou i odborné kurzy (např. sommelierský, barmanský, sushi, grilování, slavnostní stolování) a semináře (např. studená kuchyně, zahraniční kuchyně, staročeská kuchyně, restaurační moučníky, francouzské dezerty, vánoční cukroví).

Hotely využívané pro praxe

Pravidelné i blokové praxe jsou vykonávány v:

Pokud to vzdělání studenta vyžaduje, mohou být pro praxi využívané i další gastro provozy, zde neuvedené.

Sani Resort

Aktuality a akce školy

Zpracovávám...
Napište nám