Praxe Hotelnictví

Odbornou praxi absolvují žáci všech ročníků oboru Hotelnictví. Výuka v rámci praxí se uskutečňuje podle Školního vzdělávacího programu. Praxe několikrát týdně navštěvuje pověřený pracovník školy, který kontroluje vedení deníku praxe a organizuje činnosti které student praktikuje. Tím je zaručeno v rámci praxí vykonávání skutečně odborných činností.

Odborná bloková praxe

V 1. až 3. ročníku získávají studenti zkušenosti celý měsíc na pečlivě vybraných pracovištích, se kterými již mnoho let spolupracujeme. Čtvrtý ročník absolvuje praxi v rozsahu deseti dnů během měsíce září. Pracovní doba je pět hodin denně. Žáci se nejprve seznamují s provozem kuchyně a odbytového střediska, zásadami práce v kuchyni a obsluze, bezpečností práce a požární ochrany a principy HACCP. Poté pracují v kuchyni a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem blokové učební praxe je získat ucelené poznatky z oblasti gastronomie a zvládnutí profesních dovednosti a návyků z kuchařské technologie a stolničení.

Pravidelná učební praxe pro 3. a 4. ročník

Učební praxe je zařazena do rozvrhu 3. a 4. ročníku. Jeden den v týdnu chodí žáci na učební praxi do smluvních podniků, kde pracují v přípravě pokrmů a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem odborné a učební praxe je získat povědomí o chodu stravovacího a hotelového provozu.

Součástí odborné a učební praxe jsou i odborné kurzy (např. sommelierský, barmanský, sushi, grilování, slavnostní stolování) a semináře (např. studená kuchyně, zahraniční kuchyně, staročeská kuchyně, restaurační moučníky, francouzské dezerty, vánoční cukroví).

Hotely využívané pro praxe

Pravidelné i blokové praxe jsou vykonávány v:

Pokud to vzdělání studenta vyžaduje, mohou být pro praxi využívané i další gastro provozy, zde neuvedené.

Sani Resort - Recko

Aktuality a akce školy

Přednáška…

V dnech 21. a 22. 4.2021 proběhly přednášky v rámci distanční výuky. Tyto přednášky nám zajistila přední společnost v ČR a na ...

28. 4. 2021


Bulletin - jaro 2021

Vychází jarní číslo školního časopisu, ve kterém se dozvíte mnoho zajímavostí. Můžete se těšit například ...

24. 4. 2021


Přednáška na téma:…

Dne 14. 4. 2021 proběhla přednáška na téma "Organizace velkých gastronomických akcí". Prostřednictvím platformy ZOOM měli studenti možnost ...

16. 4. 2021


Úpravy ve škole

Milí studenti, během distanční výuky nezahálíme ani my, kromě výuky dochází k drobným i větším úpravám ...

16. 4. 2021


Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021