Praxe Hotelnictví

Odbornou praxi absolvují žáci všech ročníků oboru Hotelnictví. Výuka v rámci praxí se uskutečňuje podle Školního vzdělávacího programu. Praxe několikrát týdně navštěvuje pověřený pracovník školy, který kontroluje vedení deníku praxe a organizuje činnosti které student praktikuje. Tím je zaručeno v rámci praxí vykonávání skutečně odborných činností.

Odborná bloková praxe

V 1. až 3. ročníku získávají studenti zkušenosti celý měsíc na pečlivě vybraných pracovištích, se kterými již mnoho let spolupracujeme. Čtvrtý ročník absolvuje praxi v rozsahu deseti dnů během měsíce září. Pracovní doba je pět hodin denně. Žáci se nejprve seznamují s provozem kuchyně a odbytového střediska, zásadami práce v kuchyni a obsluze, bezpečností práce a požární ochrany a principy HACCP. Poté pracují v kuchyni a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem blokové učební praxe je získat ucelené poznatky z oblasti gastronomie a zvládnutí profesních dovednosti a návyků z kuchařské technologie a stolničení.

Pravidelná učební praxe pro 3. a 4. ročník

Učební praxe je zařazena do rozvrhu 3. a 4. ročníku. Jeden den v týdnu chodí žáci na učební praxi do smluvních podniků, kde pracují v přípravě pokrmů a v obsluze pod dohledem zkušených instruktorů. Cílem odborné a učební praxe je získat povědomí o chodu stravovacího a hotelového provozu.

Součástí odborné a učební praxe jsou i odborné kurzy (např. sommelierský, barmanský, sushi, grilování, slavnostní stolování) a semináře (např. studená kuchyně, zahraniční kuchyně, staročeská kuchyně, restaurační moučníky, francouzské dezerty, vánoční cukroví).

Hotely využívané pro praxe

Pravidelné i blokové praxe jsou vykonávány v:

Pokud to vzdělání studenta vyžaduje, mohou být pro praxi využívané i další gastro provozy, zde neuvedené.

Sani Resort

Aktuality

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání