Rekvalifikace - Příprava teplých pokrmů

65-001-H Příprava teplých pokrmů


Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro dílčí kvalifikaci Příprava teplých pokrmů.

 

Kurz je spojený s kurzem Příprava minutek, termín kurzu bude upřesněn v návaznosti na ukončení kurzu Složitá obsluha hostů.

 

Cíl programu:

Cílem vzdělávacího programu Příprava teplých pokrmů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Příprava teplých pokrmů 65-001-H.

Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:

  1. Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  2. Přejímka potravinářských surovin
  3. Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  4. Příprava surovin pro výrobu jídel
  5. Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracovávání
  6. Příprava teplých pokrmů podle receptur
  7. Charakteristika dietního stravování
  8. Zpracování a úprava polotovarů
  9. Příprava a pečení moučníků
  10. Příprava teplých nápojů
  11. Regenerace pokrmů
  12. Nakládání s inventářem
  13. Skladování potravinářských surovin
  14. Obsluha technologických zařízení v provozu
  15. Organizování práce v gastronomickém provozu
  16. Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Požadavky na uchazeče:

-     ukončené základní vzdělání

-     dosažení věku 18 let

-     potvrzení od lékaře, ke stažení níže

Způsob ukončení studia:

Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.

Certifikát:

Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů 65-001-H. 

Cena:

6 000 Kč, včetně konzultačních hodin.

 

 

V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.

 

 

Zpracovávám...

Aktuality

1Října2018

Plán práce na měsíc říjen 2018

Nahlédněte do připravovaných akcí v tomto ...

5Záři2018

V Praze za doteky státnosti

Ve středu 5. září si naši studenti ...

3Záři2018

Plán práce na měsíc září 2018

Připravované akce na měsíc září ...

6Července2018

Praxe Morava 2018 - Cestovní ruch

V rámci letních praxí oboru Cestovní ruch ...

19Června2018

Olympiáda 2018

Dne 15. 6. 2018 se v naší škole uskutečnil ...

5Června2018

Turistický kurz 2018

Začátkem června 2018 absolvovali žáci 2. ...

1Června2018

Plán práce na měsíc červen 2018

I v posledním měsíci školního roku se na ...

31Května2018

Vodácký kurz 2018

Koncem května absolvovali žáci 2. ročníku ...

29Května2018

Kurz vaření v Itálii

Ve dnech 12. – 20. května se studenti 1., ...

25Května2018

GDPR

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, ...

30Dubna2018

Výsledky přijímacího řízení 2018-2019

Přijímací komise při svém jednání dne ...

1Května2018

Plán práce na měsíc květen 2018

Na květen připravujeme..... ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání