Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Rekvalifikace - Příprava teplých pokrmů

65-001-H Příprava teplých pokrmů

 

Hotelová škola Plzeň je autorizovanou osobou pro dílčí kvalifikaci Příprava teplých pokrmů.

 

Kurz je spojený s kurzem Příprava minutek.

 

Cíl programu:

Cílem vzdělávacího programu Příprava teplých pokrmů je připravit absolventa k získání odborných znalostí a dovedností v rozsahu stanoveném kvalifikačním standardem Příprava teplých pokrmů 65-001-H.

Účastník programu získá znalosti a složí zkoušku z těchto odborných způsobilostí:

  1. Volba postupu práce, potřebných surovin a zařízení pro přípravu pokrmů
  2. Přejímka potravinářských surovin
  3. Sestavení jídelního lístku a sledu pokrmů
  4. Příprava surovin pro výrobu jídel
  5. Úprava jatečního masa, drůbeže, ryb a zvěřiny pro kuchyňské zpracovávání
  6. Příprava teplých pokrmů podle receptur
  7. Charakteristika dietního stravování
  8. Zpracování a úprava polotovarů
  9. Příprava a pečení moučníků
  10. Příprava teplých nápojů
  11. Regenerace pokrmů
  12. Nakládání s inventářem
  13. Skladování potravinářských surovin
  14. Obsluha technologických zařízení v provozu
  15. Organizování práce v gastronomickém provozu
  16. Provádění hygienicko-sanitační činnosti v potravinářských provozech a dodržování hygienických předpisů

Požadavky na uchazeče:

-     ukončené základní vzdělání

-     dosažení věku 18 let

-     potvrzení od lékaře, ke stažení níže

Způsob ukončení studia:

Úspěšné složení závěrečné zkoušky pod dohledem našeho autorizovaného zástupce.

Certifikát:

Po úspěšném složení závěrečné zkoušky získá účastník programu Osvědčení o profesní kvalifikaci dílčí kvalifikace Příprava teplých pokrmů 65-001-H. 

Cena:

6 000 Kč, včetně konzultačních hodin.

 

 

V případě Vašich dotazů nás neváhejte kontaktovat. Na Vaše dotazy rádi odpovíme.

 

 

Zpracovávám...
Napište nám