Rekordní studentský Raut

Studenti oboru Kuchař číšník pod vedením paní Vojáčkové zorganizovali v prostorách našeho zákazníka zatím rekordní raut pro 300 hostů .

Raut se konal po dva dny, v pátek a v sobotu. Celkem na přípravě občerstvení ve formě studené a teplé kuchyně a na obsluze hostů spolupracovalo 16 studentů oboru Kuchař číšník.

Gratulujeme tímto všem studentům, protože zorganizovat raut podobného rozsahu vyžaduje zápal a nadšení každého jednotlivce.

 

A co jsme podávali? podívejte se s námi:

STUDENÁ KUCHYNĚ

  • Kanapky s paštikou s kachních jater
  • Kanapky s roquefortovou pěnou
  • Kanapky s rajčátky a mozzarellou
  • Paštičky z listového těsta s koprovým mascarpone a uzeným lososem
  • Salát bar (rajčata, papriky, okurky, listové saláty, výběr dresingů)
  • Miniřízečky (30g) kuřecí se sezamem
  • Miniřízečky (30g) z vepřové kotlety
  • Anglický roastbeef s dijonský dipem
  • Výběr domácích uzeninových specialit s nakládanou zeleninou
  • Domácí tlačenka s jarní cibulkou
  • Výběr lahůdkových paštik servírovaných na zrcadle
  • Výběr sýrů s ořechy
  • Výběr uzeninových specialit s nakládanou zeleninou
  • Čokoládová fontána s kusový ovocem
  • Minipohár – mascarpone s jahodami
  • Variace minidezertů (výběr ze 4 druhů)
  • Mix kusového a krájeného ovoce, čokoládová fontána
  • Domácí jablečný závin (50g)
  • Svatební koláčky (tvaroh, povidla, mák, ořechy)

TEPLÁ KUCHYNĚ 400g/osoba:

  • Uzená kýta od kosti krájená před hosty
  • Pečené kuřecí špalíky na rozmarýnu
  • Šťouchané brambory
  • Marinovaná vepřová krkovička s pepřovou omáčkou
  • Bramborové dukáty
  • Mořský úhoř na másle s citronovým tymiánem
  • Glazovaná jarní zelenina
  • Kuskus s grilovanou zeleninou a pařížským pepřem
  • Grilované kuřecí špízy
  • Plzeňský hovězí guláš
  • Pečená kachna
  • Pečené kuřecí stehno

Aktuality a akce školy

Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

včera


Gastro kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024


Příprava na soutěž…

V rámci přípravy na soutěž „Odhalujeme méně známé české památky“ navštívili žáci třídy CR3 ...

5. 2. 2024


Zabijačka 1.2.2024

Vůně čerstvých jitrnic, jelit, tlačenek, ovaru, klobás, polévky a dalších tradičních pochoutek se ve čtvrtek 1. února 2024 linula ze dvora ...

1. 2. 2024


Skenování dokumentů -…

Pro skenování dokumentů, zejména příloh pro podání elektronické přihlášky na střední školy, doporučujeme ...

5. 2. 2024


Zpracovávám...
Napište nám

Odesláním požadavku souhlasíte se zpracováním osobních údajů.