Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Rybí festival Dobříš

V sobotu jsme se zúčastnili rybího festivalu v Dobříši, organizovaného společností Colloredo - Mannsfeld.

Zúčastnění žáci navštívili kuchařský seminář Radka Šubrta, kde měli možnost vidět jak se dá připravit kvalitní a chutné jídlo z ryb za 20 minut, například štika s černým kořenem a mrkví v pažitkovo smetanové omáččce.

 

A jak dopadla kulinářská soutěž? Čtěte dál, uspěli jsme.

 

Naši studenti soutěžili v tvorbě rybího menu,do soutěže připravili následující sestavu:

Polévky:

  • Krémová rybí polévka s bylinkovými krutony

Hlavní chody

  • Grilovaný siven s máslovou zeleninou a pěnou z rukolového pesta
  • Ragú ze sumce se zeleninou, bagetka
  • Citronové hranolky ze sivena, smetanový dip, Selské brambory

Deserty

  • Jahody s citronovým mascarpone
  • Čokoládový cupcake

Tým Akademie hotelnictví a cestovního ruchu v sestavě Dominik Matějček, Dušan Troščák, Týna Tran a Markéta Vančevová v soutěži obsadil třetí místo.

 

Zvláštní poděkování patří Dušanovi Troščákovi za vyfiletování 10ti kilo sivenu. A ještě jeden postřeh, pořadatelé poněkud podhodnotili zájem diváků o soutěž i naše menu, vše co jsme připravili, jsme vyprodali už v půl třetí odpoledne.

Zpracovávám...
Napište nám