Seminář vaříme zdravě - Nové trendy moderního vaření

Během jarních prázdnin jsme organizovali v naší školní jídelně společně se společností Bidvest seminář Nové trendy moderního vaření. Seminář proběhl pod vedením pana Ing. Zdeňka Hladíka, člena představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

 Zdeněk Hladík

Na semináři se probíraly pod vedením pana Zdeňka Hladíka, známého propagátora vegetariánské výživy, možnosti využití širší škály surovin jako příloh pokrmů, plně vyhovujících požadovaných nutričním hodnotám. Se zdravou výživou také souvisí využití moderních kuchyňských technologií, které umožní přípravy pokrmů při nižších teplotách (např. 140 místo 180 stupňů celsia), a tím i zachování vyšších nutričních hodnot.

Hlavní seminář o zdravé výživě byl doplněn bohatým doprovodným programem.

Mg. Jiří Plzák přednášel o hygienických požadavcích na pracovníky ve stravovacích službách. Účastníci se dozvěděli o zásadách správné výrobní a hygienické praxe, nebezpečí které jim plyne ze styku s potravinami, i o principech sanitace a co to je sekundární kontaminace.

Další probíranou oblastí byla přednáška Alergeny ve stravovacích provozech, kde se účastníci dozvěděli více o praktických aspektech povinnosti sledování alergenů ve veřejných stravovacích provozech

Video ze semináře Nové trendy moderního vaření naleznete na našem youtube kanálu

Aktuality

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

20List2017

Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh ...

7List2017

Veřejná pochvala studentky Beáty Gruberové…

Loňská přihláška Bey do akce ...

7List2017

Výuková exkurze v Klatovech

Žáci naší školy prvního ročníku oboru ...

3List2017

Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu ...

1List2017

Plán akcí na měsíc listopad 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

24Října2017

Národní soutěž digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti – ...

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání