Seminář vaříme zdravě - Nové trendy moderního vaření

Během jarních prázdnin jsme organizovali v naší školní jídelně společně se společností Bidvest seminář Nové trendy moderního vaření. Seminář proběhl pod vedením pana Ing. Zdeňka Hladíka, člena představenstva Asociace kuchařů a cukrářů České republiky.

 Zdeněk Hladík

Na semináři se probíraly pod vedením pana Zdeňka Hladíka, známého propagátora vegetariánské výživy, možnosti využití širší škály surovin jako příloh pokrmů, plně vyhovujících požadovaných nutričním hodnotám. Se zdravou výživou také souvisí využití moderních kuchyňských technologií, které umožní přípravy pokrmů při nižších teplotách (např. 140 místo 180 stupňů celsia), a tím i zachování vyšších nutričních hodnot.

Hlavní seminář o zdravé výživě byl doplněn bohatým doprovodným programem.

Mg. Jiří Plzák přednášel o hygienických požadavcích na pracovníky ve stravovacích službách. Účastníci se dozvěděli o zásadách správné výrobní a hygienické praxe, nebezpečí které jim plyne ze styku s potravinami, i o principech sanitace a co to je sekundární kontaminace.

Další probíranou oblastí byla přednáška Alergeny ve stravovacích provozech, kde se účastníci dozvěděli více o praktických aspektech povinnosti sledování alergenů ve veřejných stravovacích provozech

Video ze semináře Nové trendy moderního vaření naleznete na našem youtube kanálu

Aktuality

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání