Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Stáž Eska Praha

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Stáž Eska Praha

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Svatomartinská husa

Milí rodiče, vážení studenti! 11. 11. proběhne v salonku školní jídelny tradiční podzimní gastronomická slavnost a to ...

včera


Evropský den jazyků 2021

Dne 20.9.2021 se zúčastnily třídy HC3, HC4 a CR4 Evropského dne jazyků v Plzni. Studenti se zúčastnili jak anglického, tak německých seminářů. ...

5. 10. 2021


Naučná stezka Vodní hamr…

Na čtvrtek 30. září připravili žáci 2. a 3. ročníku cestovního ruchu program pro 51. MŠ a MŠ Malý Svět u Vodního hamru ...

4. 10. 2021


Burza učebnic

Dne 21. 9. 2021 v 7:10 – 7:50 poskytne škola prostory pro burzu učebnic. Účast je dobrovolná. Pro ty, kteří budou chtít prodat/koupit své učebnice, ...

18. 9. 2021


První zářijový týden

První zářijový týden v novém školním roce se nesl ve znamení kurzů a exkurzí. Studenti prvních ročníků zahájili ...

5. 9. 2021


Studenti na letních…

V létě letošního roku naši studenti 2. a 3. ročníku vykonávali či stále vykonávají praxi v různých českých i zahraničních resortech, která je pro ně možná díky spolupráci ...

25. 8. 2021


Kurzy v září

V září 2021 čekají na naše studenty dva kurzy, kurz adaptační a kurz turisticko-vodácký. Adaptační kurz je určen pro studenty 1. ...

16. 8. 2021


Novinky ve škole

Prázdniny jsou doba, která díky nepřítomnosti studentů ve škole umožňuje provádět různé opravy a vylepšení. Na tom se nic ...

9. 8. 2021


Příměstské tábory 2021

Naše studentky a studenti oboru Cestovní ruch-animátor se zúčastnili příměstských táborů konaných na naší škole jako animátoři v rámci své studijní praxe. Příměstské tábory se ...

27. 7. 2021