Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Stáž Eska Praha

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Stáž Eska Praha

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Maturitní zkoušky 2020

Informace k jarnímu termínu maturitních zkoušek (MZ) 2020 Přihláška na maturitní zkoušku a volitelný předmět je do 25. listopadu ...

14. 5. 2020


2. kolo přijímacího…

Dne 23. 4. 2020 bylo vypsáno 2. kolo přijímacího řízení pro obor Kuchař – číšník. Příjem přihlášek ke studiu ...

23. 4. 2020


Výsledky 1. kola…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s VÝSLEDKY 1. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA AKADEMII HOTELNICTVÍ A ...

23. 4. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020


Tipy k efektivnímu…

Vážení studenti, připravili jsme pro vás pár tipů, jak efektivně využít čas při domácím studiu. Věřím, že budou užitečné. ...

29. 3. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Třída Maturitní zkouška - písemná Čj 08.04.2020 HC 4, CR 4 Velikonoční prázdniny 09.04.2020 10.04.2020 ...

27. 2. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Třída Jarní prázdniny 02.03.2020 08.03.2020 všichni Matematický klokan 20.03.2020 všechny třídy od 8:00 (na 4 ...

27. 2. 2020


Kritéria přijímacího…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo přijímacího řízení maturitních oborů. Podrobnější informace o přijímacím ...

31. 1. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Karlovarský pohárek 3.12.2019 Mikuláš pro MŠ 5.12.2019 Externí kurz v kuchyni - obsazená cvičná kuchyně ...

2. 12. 2019


Historie aktualit