Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Stáž Eska Praha

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Stáž Eska Praha

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


AHCR TOUR do Milána

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu zahajuje mezitřídní soutěž v počtu nachozených kilometrů. Cílový počet je 706 km, tedy jako je ...

16. 11. 2020


Jak jsme v době…

16. června 2020 v 7.45 jsme se se žáky prvních a druhých ročníků sešli u vstupu do haly Hlavního nádraží v Plzni. V 8.00 jsme nastoupili do ...

1. 7. 2020


Gratulujeme!

Potěšila nás práva, že studenti 2. a 3. ročníku oboru cestovní ruch uspěli v konkurzu a získali skvělou možnost stát se na dva měsíce ...

17. 6. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020