Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Stáž Eska Praha

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc duben 2019 1.4. Přednáška Grafitti v Káhiře - 10:50 - 12:25 4.4. Konzultační hodiny pro rodiče - 14:30 - 17:00 9.4. ...

5. 4. 2019


Ochutnejte VŠH

Dne 26.3. se někteří žáci třetího a čtvrtého ročníku zúčastnili Dne otevřených dveří pod názvem „Ochutnejte VŠH, ...

1. 4. 2019


Baristický kurz

Tento týden v naší škole probíhá hned několik kurzů. Baristický kurz s nejlepším baristou v ČR Goranem Jozićem. Káva ...

29. 3. 2019


Seminář s paní Hejdovou

V minulém týdnu proběhl v naší škole seminář s paní Janou Hejdovou, ředitelkou KHS Plzeň. Seminář byl zaměřen na udržitelnost čistoty ...

29. 3. 2019


Mezinárodní soutěž…

Máme bronz !!! 15.3.2019 proběhla další mezinárodní kuchařská soutěž Gastro Kroměříž 2019. Naši školu reprezentoval učeň ...

29. 3. 2019


Vystoupení studentů v…

Včerejší večer naši studenti vystoupili v pořadu Petra Jančaříka v Divadle Alfa.Uvařili chuťovky a raut pro známé osobnosti mezi kterými byla ...

29. 3. 2019


Návštěva Rakouské…

V úterý 19. března se třída CR1 společně s paní učitelkou Doubkovou vydala do Rakousko-Německé knihovny na náměstí Republiky. Naše ...

21. 3. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc březen 2019 4.3. Kajakem po Evropě - 4. - 5. vyučovací hodina, 2. a 3. ročník HC 6.3. Planeta Země - 1. a 2. ročník HC, od 11:30 ...

6. 3. 2019


Lyžařský výcvik

Týden po Vánočních prázdninách se třída CR1 a někteří žáci z HC1 zúčastnili lyžařského kurzu v Mariánských ...

14. 2. 2019


Historie aktualit
Zpracovávám...
Napište nám