Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Stáž Eska Praha

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Stáž Eska Praha

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Příměstské tábory 2021

Naše studentky a studenti oboru Cestovní ruch-animátor se zúčastnili příměstských táborů konaných na naší škole jako animátoři v rámci své studijní praxe. Příměstské tábory se ...

27. 7. 2021


Závěrečné zkoušky

Na přelomu června a července skládali studenti závěrečných ročníků oboru kuchař-číšník ústní a praktické ...

6. 7. 2021


Zakončení školního roku

Na závěr letošního školního roku se uskutečnily výlety s třídními učiteli a školní výlet do Škodalandu v Plzni. V pondělí 28. června se různé třídy účastnily výletů na ...

1. 7. 2021


Předávání vysvědčení

Dne 30. června se bude předávat studentům vysvědčení. Tento rok byl jak pro studenty, tak pro učitele a zaměstnance školy velmi náročný, proto bychom jim ...

25. 6. 2021


Soutěž pro studenty -…

Naše škola si na prázdniny přichystala soutěž pro studenty s tématem "Léto 2021." Vyfoťte maximálně tři snímky krajiny, kterou jste ...

24. 6. 2021


Olympiáda AHCR 2021

Dne 18.6. se na naší škole uskutečnila školní olympiáda, při které jednotlivé třídy i učitelský sbor bojovaly o ...

21. 6. 2021


Přednáška Nový Zéland

Dnes v 18:00 proběhne online přednáška prostřednictvím platformy ZOOM. Účastníci se dozví mnoho zajímavých informací od ...

16. 6. 2021


Druhé kolo přijímacího…

VYHLÁŠENÍ DRUHÉHO KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2021/2022 Na základě § 59, § 60 odst. 1 ...

3. 6. 2021


Návrat studentů do školy

Dne 24.5. bylo umožněno studentům středních škole vrátit se k prezenčnímu studiu. Výuka se rozběhla v plném proudu, což byla po téměř roce ...

6. 6. 2021