Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci oceněné v průvodci Michelin Guide 2017

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou

Šestitýdenní stáž naší studentky Nikoly Dzámové v restauraci Ambiente Eska v Praze. Restaurace s pekárnou oceněná je aktuálním držitelem ocenění Bib Gourmand v průvodci Michelin Guide 2017.

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Plzeň

Stáž Eska Praha

Nikol prokázala především lásku k oboru, pochopení základních potřeb zákazníků, a skvělou schopnost učit se novým věcem. A to nejen v češtině, ale i angličtině či němčině s kterou se v Esce potkávala na každé směně.

 

První týden se trošku rozkoukávala a zjišťovala co vše bude muset ovládat a vědět, aby mohla vykonávat roli servírky v Esce. Myslím, že se rychle začlenila do týmu a naučila se menu, nápojový lístek, čísla stolů i jednotlivé kroky v obsluze.

Druhým týdnem už párkrát vyzkoušela obsluhu na vlastní kůži, a i přes trochu obav a počáteční trémy se pustila do práce jako profík. Její zručnost a zkušenosti z brigád, byly vidět a v této kategorii ji nemám co vytknout.

Třetí týden už Nikol samostatně obsluhovala stoly, měla několikrát na starost plnohodnotnou sekci jak přes snídaně a obědy tak také večeře, kdy je servis mnohem složitější a vyžaduje větší znalost jídelního lístku a spolupráci celého týmu.

Stáž Eska Praha

Čtvrtý týden krom obsluhy Nikol několikrát měla roli hostesky, kdy pracovala s rezervačním systémem, postupně se naučila, jak vyřizovat emailové či telefonické rezervace. Myslím, že se v této roli trochu našla a velice ji to bavilo.

Pátý týden se už jako zaběhlý profík střídala v různých rolích po celé restauraci.

Poslední týden se naučila trochu o zázemí Ambiente, navštívila několik podniků. Strávila den s baristy a také jeden den s pekaři. Plus samozřejmě závěrečné směny na place, které si myslím ke konci začala užívat a bylo na ní vidět že si je jistá v tom co dělá.

Na závěr bych chtěl říci, že Nikol je svědomitá, velice pracovitá a pohostinství miluje. I když je občas plná emocí a některé věci si bere velice osobně, často malinko mešká a na vše má svůj názor, myslím, že do budoucna z ní bude plnohodnotný člen jakéhokoliv týmu v pohostinství, a pokud bude pokračovat v sebezdokonalování jako doposud, klidně i manažerka. Chtěl bych jí tímto velice poděkovat za odvedenou profesionální práci a jak ona sama ví, až dokončí školu má dveře do Esky a celého Ambiente otevřené.

S pozdravem,

Marek Holba
personální manažer

Restaurace s pekarnou Eska Praha

 

 

Aktuality a akce školy

Olympiáda AHCR 2021

Dne 18.6. se na naší škole uskutečnila školní olympiáda, při které jednotlivé třídy i učitelský sbor bojovaly o ...

včera


Přednáška Nový Zéland

Dnes v 18:00 proběhne online přednáška prostřednictvím platformy ZOOM. Účastníci se dozví mnoho zajímavých informací od ...

16. 6. 2021


Druhé kolo přijímacího…

VYHLÁŠENÍ DRUHÉHO KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2021/2022 Na základě § 59, § 60 odst. 1 ...

3. 6. 2021


Návrat studentů do školy

Dne 24.5. bylo umožněno studentům středních škole vrátit se k prezenčnímu studiu. Výuka se rozběhla v plném proudu, což byla po téměř roce ...

6. 6. 2021


Inzerát na pozici…

Pro start Vaší nové kariéry nás neváhejte kontaktovat tel.: 377 381 141 nebo zašlete živototpis na info@hotelovka-plzen.cz ...

31. 5. 2021


Praktické vyučování -…

Po návratu do škol se studenti prvního a druhého ročníku oboru cestovní ruch pustili do tvorby animačních programů. Jak tato výuka ...

28. 5. 2021


Zájem o plzeňskou Akademii…

Hotelnictví zažívá vinou pandemie těžké časy, přesto ale zájem o studium na plzeňské soukromé střední škole zaměřené na ...

28. 5. 2021


Pivovar Raven

Plzeňské pivo nemusí pocházet jen z Plzeňského Prazdroje. Studenti oboru podnikání se zaměřili na místní řemeslný pivovar RAVEN a ...

24. 5. 2021


Výsledky 1. kola…

Dnes, 19. 5. 2021, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. Najdete je v přiložených souborech pod textem. Zápis ke studiu ...

19. 5. 2021