Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

20List2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh Bidfood Expo 2017

Ve dnech 15+16.11.2017 se v Praze na výstavišti Letňany konal gastronomický veletrh, pořádaný nadnárodní firmou Bidfood, dodavatel veškerých potravin, nápojů a gastronomických zařízení a strojů. Tato firma kromě vlastní značky také zastupuje a distribuuje výrobky a produkty velkých potravinářských a gastronomických firem.

Na základě navázané spolupráci a ochoty zástupců firmy se nám podařilo získat pro vybrané studenty celkem 20 vstupenek na tuto událost roku.
Vybraní studenti ve dvou skupinách a dvou dnech navštívili stánky vystavovatelů, kde měli možnost se seznámit nejen s trendy ve výrobě a zpracování surovin a potravin, nápojů, pomůcek, nástrojů a technologických zařízení, ale měli možnost velkou část prezentovaných výrobků také ochutnat.
Speciální prezentací byla i takzvaná školní kuchyně, kde bylo možno ochutnat uvařená menu. Další zajímavostí byly nápojové automaty a to i na míchání alkoholických nápojů. Velká část byla věnována také masu a rybám. Nechyběli ani zástupci pivovarů a vinařství a to i ze zahraničí.

Akademie hotelnictví


Ve hvězdné kuchyni se následně v časových intervalech představili gastronomičtí experti nejen české národnosti. Studenti měli možnost při práci sledovat s odborným výkladem taková esa, jako jsou pánové: Pohlreich, Ridi, Radič nebo Lorenzoni.
V dopolední přestávce mezi jednotlivými bloky proběhla gastronomická diskuze s těmito pány, kde účastníci veletrhu mohli klást otázky jak s oboru, tak i na tělo. Následně bylo možné se s těmito ikonami české a mezinárodní gastronomie také osobně vyfotit.
Studenti měli za úkol získat co nejvíce informací, zdokumentovat některé zajímavosti na stáncích, jako jsou trendy v prezentaci, podávání a přípravě pokrmů. Veškeré načerpané informace mají následně použít v seminární práci a to třeba formou prezentace, referátu nebo zprávy a odevzdat do konce měsíce listopadu v elektronické podobě.

Celá fotogalerie Bidfood 2017

Aktuality

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání