Svačina roku - tuňáková pochoutka

Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.

"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.

Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.

Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.

Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.

Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.

Daniel KlikDenisa Hrdinova

Aktuality

22Dubna2018

Exkurze do Plzeňského Prazdroje

Studentská zpráva z návštěvy pivovaru. ...

4Dubna2018

Matematický klokan - úspěch a dobré…

Zájemci z řad studentů tříd HC1, HC2, CR2 ...

1Dubna2018

Plán práce na měsíc duben 2018

Nahlédněte do aktivit naší školy, které ...

8Března2018

Skvělé umístění studentů v soutěži…

Národní soutěž digitální gramotnosti - ...

5Března2018

Stáž v Ambiente Eska Praha - restauraci…

Vyhodnocení stáže pro Nikolu Dzámovou ...

28Února2018

Školská rada 2018-2021

Dnes se poprvé sešla nová školská rada ...

1Března2018

Plán práce na měsíc březen 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání