Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Svačina roku - tuňáková pochoutka

Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.

"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.

Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.

Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.

Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.

Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.

Daniel KlikDenisa Hrdinova

Zpracovávám...
Napište nám