Svačina roku - tuňáková pochoutka

Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.

"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.

Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.

Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.

Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.

Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.

Daniel KlikDenisa Hrdinova

Aktuality

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání