Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Svačina roku - tuňáková pochoutka

Studenti naší školy, oboru Kuchař číšník, se již tradičně účastní soutěže svačina roku. Jejich úkolem je připravit svačinový pokrm z tuňáka jako hlavní suroviny.

"Tuňákové maso obsahuje významné množství minerálů jako fosfor a jód, důležitých vitamínů skupiny B, a je cenným a bohatým zdrojem esenciálních bílkovin. Je ideální jako základní surovina pro přípravu chutných a zdravých svačinek nejen pro děti, ale pro celou rodinu," popisuje důvody využití tuňáka v soutěži její odborný garant a předseda odborné poroty Mistr kuchař Vladimír Picka.

Letošní ročník přilákal rekordních 123 mladých kuchařek a kuchařů z 35 středních odborných škol se zaměřením na gastronomii.

Mladé kuchařské naděje mají za úkol připravit originální, chutnou a rychlou svačinu pro děti, žáky nebo studenty. Jako hlavní surovinu musí použít tuňákové výrobky Rio Mare, které po registraci do soutěže zdarma obdržely od pořadatele soutěže. Do gastronomického souboje o ceny v hodnotě 20 000 korun se letos pustí rekordních 123 studentů z 35 středních škol a 11 krajů České republiky.

Účastníci gastronomické soutěže se utkají nově o 15 finálových míst. Pořadatel také vytvořil dvě na sobě nezávislé poroty, které budou finalisty hodnotit. Odborná porota zasedne ve složení Mistr kuchař Vladimír Picka a šéfkuchař restaurace Auerole a člen představenstva AKC ČR Jiří Král. Druhou porotu obsadí zástupci pořadatele a známá food fotografka a food bloggerka Petra Novotná. Finálové kolo bude uvádět herečka, moderátorka a také kuchařka Markéta Hrubešová.

Za naši školu soutěžili Denisa Hrdinová, Daniel Klik, Barbora Kovaříková, Nikola Nováková a Josef Svoboda.

Daniel klikDenisa Hrdinova

Aktuality a akce školy

Maturitní zkoušky 2020

Informace k jarnímu termínu maturitních zkoušek (MZ) 2020 Přihláška na maturitní zkoušku a volitelný předmět je do 25. listopadu ...

14. 5. 2020


2. kolo přijímacího…

Dne 23. 4. 2020 bylo vypsáno 2. kolo přijímacího řízení pro obor Kuchař – číšník. Příjem přihlášek ke studiu ...

23. 4. 2020


Výsledky 1. kola…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s VÝSLEDKY 1. KOLA PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ NA AKADEMII HOTELNICTVÍ A ...

23. 4. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020


Tipy k efektivnímu…

Vážení studenti, připravili jsme pro vás pár tipů, jak efektivně využít čas při domácím studiu. Věřím, že budou užitečné. ...

29. 3. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Třída Maturitní zkouška - písemná Čj 08.04.2020 HC 4, CR 4 Velikonoční prázdniny 09.04.2020 10.04.2020 ...

27. 2. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Třída Jarní prázdniny 02.03.2020 08.03.2020 všichni Matematický klokan 20.03.2020 všechny třídy od 8:00 (na 4 ...

27. 2. 2020


Kritéria přijímacího…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo přijímacího řízení maturitních oborů. Podrobnější informace o přijímacím ...

31. 1. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Karlovarský pohárek 3.12.2019 Mikuláš pro MŠ 5.12.2019 Externí kurz v kuchyni - obsazená cvičná kuchyně ...

2. 12. 2019


Historie aktualit
Zpracovávám...
Napište nám