Učební Plán učebního oboru 65-51-H/01 Kuchař-číšník

Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař, číšník nebo barman zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech v oblasti stravovacích služeb. Po získání nezbytné praxe v oboru je též připraven na soukromé podnikání v pohostinství.

  • Absolvent připravovaný na základě tohoto programu bude znát technologii přípravy pokrmů, nápojů a míšených nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost.
  • Bude znát techniku obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt a provádět vyúčtování. Dále bude připraven zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce a vést příslušnou dokumentaci provozovny.
  • Ve styku s hostem bude připraven jednat profesionálně a komunikovat ve dvou jazycích.
  • Příprava bude rozložena do všech oblastí, tzn. do oblasti technologie přípravy pokrmů, do oblasti odbytu a služeb s přihlédnutím k oblasti barmanství.
  • Absolvent ovládá způsob přípravy pokrmů české kuchyně i vybraných zahraničních kuchyní, ovládá technologické postupy přípravy jednotlivých druhů pokrmů

Aktuality a akce školy

Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


AHCR TOUR do Milána

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu zahajuje mezitřídní soutěž v počtu nachozených kilometrů. Cílový počet je 706 km, tedy jako je ...

16. 11. 2020


Jak jsme v době…

16. června 2020 v 7.45 jsme se se žáky prvních a druhých ročníků sešli u vstupu do haly Hlavního nádraží v Plzni. V 8.00 jsme nastoupili do ...

1. 7. 2020


Gratulujeme!

Potěšila nás práva, že studenti 2. a 3. ročníku oboru cestovní ruch uspěli v konkurzu a získali skvělou možnost stát se na dva měsíce ...

17. 6. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020


Tipy k efektivnímu…

Vážení studenti, připravili jsme pro vás pár tipů, jak efektivně využít čas při domácím studiu. Věřím, že budou užitečné. ...

29. 3. 2020


Plán práce na školní rok…

V příloze je rozepsán plán akcí na školní rok 2020/2021. Snad okolnosti dovolí co nejvíce akcí realizovat... Mgr. Jan Pánek ...

30. 3. 2020


Plán práce na měsíc…

Popis Datum od Datum do Třída Jarní prázdniny 02.03.2020 08.03.2020 všichni Matematický klokan 20.03.2020 všechny třídy od 8:00 (na 4 ...

27. 2. 2020


Zpracovávám...
Napište nám