Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Učební Plán učebního oboru 65-51-H/01 Kuchař-číšník

Absolvent se uplatní při výkonu povolání kuchař, číšník nebo barman zejména v pozici zaměstnance ve velkých, středně velkých i malých provozech v oblasti stravovacích služeb. Po získání nezbytné praxe v oboru je též připraven na soukromé podnikání v pohostinství.

  • Absolvent připravovaný na základě tohoto programu bude znát technologii přípravy pokrmů, nápojů a míšených nápojů, způsoby správného skladování, posoudí jejich jakost a technologickou využitelnost.
  • Bude znát techniku obsluhy, sestavovat nabídkové listy služeb a výrobků a realizovat jejich odbyt a provádět vyúčtování. Dále bude připraven zajišťovat provoz výrobních a odbytových středisek, využívat technologická zařízení, organizovat potřebné činnosti při přípravě, průběhu a ukončení gastronomické akce a vést příslušnou dokumentaci provozovny.
  • Ve styku s hostem bude připraven jednat profesionálně a komunikovat ve dvou jazycích.
  • Příprava bude rozložena do všech oblastí, tzn. do oblasti technologie přípravy pokrmů, do oblasti odbytu a služeb s přihlédnutím k oblasti barmanství.
  • Absolvent ovládá způsob přípravy pokrmů české kuchyně i vybraných zahraničních kuchyní, ovládá technologické postupy přípravy jednotlivých druhů pokrmů

 

V rámci přípravy na budoucí povolání absolvují studenti následující minimální počty hodin:

Zpracovávám...
Napište nám