Vize a mise oboru Hotelnictví

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou vybaveni dobrou znalostní základnou z provozu hotelových a restauračních zařízení, jsou jazykově zdatní, schopní přímo nastoupit do společností působících v oblasti gastronomie a hotelnictví, nebo pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Rozšířená VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví jsou vybaveni znalostmi a dovednostmi v následujících oblastech:

  • Znalostní základna umožňuje absolventům analyzovat trh v ČR a EU, umí využívat marketingové nástroje, jsou schopni definovat nové služby v oblasti hotelnictví a gastronomie i sami tyto služby poskytovat. Absolventi se orientují v nabídce surovin pro gastronomii a rozumí odpovídajícím technologickým postupům s přihlédnutím k etickým a environmentálním aspektům moderní gastronomie a hotelnictví. Absolventi ovládají informační technologie potřebné pro provoz hotelových a gastronomických zařízení.
  • Absolventi jsou velmi dobře jazykově vybaveni, vládnou konverzační i odbornou angličtinou a němčinou pro využití v oblasti hotelnictví a gastronomie.
  • Absolventi dovedou řešit problémy, individuálně jednat i komunikovat v prostředí společnosti působící v oblasti hotelnictví a gastronomie, rozumí principům administrativy a ekonomickým pravidlům fungování těchto společností, využívají ekonomické informace pro řízení provozních úseků. Toto je akceptováno trhem a naši absolventi mají usnadněnou pozici na trhu práce i případné přijetí na vysokou školu.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů oblasti hotelnictví a gastronomie, včetně potřebné počítačové infrastruktury, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti prochází praktickými cvičeními i praxemi potřebnými k osvojení činností služeb v oblasti cestovního ruchu a jazykových znalostí. Vedení školy studentům zprostředkovává kontakt se subjekty gastronomie a hotelnictví již během studia, od studentů je během studia požadováno aktivní zapojení do mimoškolních činností pro získání aktivní vazby na pracovní trh.

Aktuality a akce školy

Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

dnes


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

včera


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


AHCR TOUR do Milána

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu zahajuje mezitřídní soutěž v počtu nachozených kilometrů. Cílový počet je 706 km, tedy jako je ...

16. 11. 2020


Jak jsme v době…

16. června 2020 v 7.45 jsme se se žáky prvních a druhých ročníků sešli u vstupu do haly Hlavního nádraží v Plzni. V 8.00 jsme nastoupili do ...

1. 7. 2020


Gratulujeme!

Potěšila nás práva, že studenti 2. a 3. ročníku oboru cestovní ruch uspěli v konkurzu a získali skvělou možnost stát se na dva měsíce ...

17. 6. 2020


Jarní číslo Bulletinu…

Ve čtvrtek 23. 4. 2020 vychází jarní číslo Bulletinu AHCR. Věříme, že Vám zkrátí a zpříjemní čas strávený v ...

23. 4. 2020


Zpracovávám...
Napište nám