Nade Mží 1, Plzeň 318 00
tel.: 377 381 141
info@hotelovka-plzen.cz

Vize a mise oboru Hotelnictví

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou vybaveni dobrou znalostní základnou z provozu hotelových a restauračních zařízení, jsou jazykově zdatní, schopní přímo nastoupit do společností působících v oblasti gastronomie a hotelnictví, nebo pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Rozšířená VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví jsou vybaveni znalostmi a dovednostmi v následujících oblastech:

  • Znalostní základna umožňuje absolventům analyzovat trh v ČR a EU, umí využívat marketingové nástroje, jsou schopni definovat nové služby v oblasti hotelnictví a gastronomie i sami tyto služby poskytovat. Absolventi se orientují v nabídce surovin pro gastronomii a rozumí odpovídajícím technologickým postupům s přihlédnutím k etickým a environmentálním aspektům moderní gastronomie a hotelnictví. Absolventi ovládají informační technologie potřebné pro provoz hotelových a gastronomických zařízení.
  • Absolventi jsou velmi dobře jazykově vybaveni, vládnou konverzační i odbornou angličtinou a němčinou pro využití v oblasti hotelnictví a gastronomie.
  • Absolventi dovedou řešit problémy, individuálně jednat i komunikovat v prostředí společnosti působící v oblasti hotelnictví a gastronomie, rozumí principům administrativy a ekonomickým pravidlům fungování těchto společností, využívají ekonomické informace pro řízení provozních úseků. Toto je akceptováno trhem a naši absolventi mají usnadněnou pozici na trhu práce i případné přijetí na vysokou školu.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů oblasti hotelnictví a gastronomie, včetně potřebné počítačové infrastruktury, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti prochází praktickými cvičeními i praxemi potřebnými k osvojení činností služeb v oblasti cestovního ruchu a jazykových znalostí. Vedení školy studentům zprostředkovává kontakt se subjekty gastronomie a hotelnictví již během studia, od studentů je během studia požadováno aktivní zapojení do mimoškolních činností pro získání aktivní vazby na pracovní trh.

Aktuality a akce školy

Na únikové hry do Prahy

Letošní školní výlet HC2 do Prahy se nesl v duchu dobrodružství, stmelení kolektivu třídy i rozlousknutí nejedné záhady. ...

22. 5. 2019


Vyhlášení dalšího kola…

Ředitelka školy vyhlašuje další kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020. Více informací naleznete v ...

16. 5. 2019


Výsledky 2. kola…

V příloze najdete výsledky druhého kola přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020 a další informace, jak postupovat. ...

16. 5. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc květen 2019 2.5. MZ, didaktický test M a AJ 3.5. MZ, didaktický test ČJ 7.5. Info kariéra, od 8:30 7.5. Barmanská soutěž ...

6. 5. 2019


Výsledky 1. kola…

V příloze zveřejňujeme výsledky prvního kola přijímacího řízení na školní rok 2019/2020 pro obory Hotelnictví a ...

30. 4. 2019


Vyhlášení druhého kola…

Ředitelka školy vyhlašuje druhé kolo přijímacího řízení pro školní rok 2019/2020, více v příloze. ...

29. 4. 2019


Velikonoční dopoledne

Ve středu 17. dubna se na naší škole uskutečnilo Velikonoční dopoledne, které pořádala třída CR1. Zúčastnili se ho žáci od ...

24. 4. 2019


Výsledky 1. kola…

V příloze tohoto článku zveřejňujeme seznam přijatých uchazečů o studium oboru Kuchař-číšník. Přijatí uchazeči jsou uvedeni pod ...

23. 4. 2019


Plán práce na měsíc…

Plán práce na měsíc duben 2019 1.4. Přednáška Grafitti v Káhiře - 10:50 - 12:25 4.4. Konzultační hodiny pro rodiče - 14:30 - 17:00 9.4. ...

5. 4. 2019


Historie aktualit
Zpracovávám...
Napište nám