Vize a mise oboru Hotelnictví

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou vybaveni dobrou znalostní základnou z provozu hotelových a restauračních zařízení, jsou jazykově zdatní, schopní přímo nastoupit do společností působících v oblasti gastronomie a hotelnictví, nebo pokračovat ve studiu na vysoké škole.

Rozšířená VIZE

Absolventi maturitního oboru Hotelnictví jsou vybaveni znalostmi a dovednostmi v následujících oblastech:

  • Znalostní základna umožňuje absolventům analyzovat trh v ČR a EU, umí využívat marketingové nástroje, jsou schopni definovat nové služby v oblasti hotelnictví a gastronomie i sami tyto služby poskytovat. Absolventi se orientují v nabídce surovin pro gastronomii a rozumí odpovídajícím technologickým postupům s přihlédnutím k etickým a environmentálním aspektům moderní gastronomie a hotelnictví. Absolventi ovládají informační technologie potřebné pro provoz hotelových a gastronomických zařízení.
  • Absolventi jsou velmi dobře jazykově vybaveni, vládnou konverzační i odbornou angličtinou a němčinou pro využití v oblasti hotelnictví a gastronomie.
  • Absolventi dovedou řešit problémy, individuálně jednat i komunikovat v prostředí společnosti působící v oblasti hotelnictví a gastronomie, rozumí principům administrativy a ekonomickým pravidlům fungování těchto společností, využívají ekonomické informace pro řízení provozních úseků. Toto je akceptováno trhem a naši absolventi mají usnadněnou pozici na trhu práce i případné přijetí na vysokou školu.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů oblasti hotelnictví a gastronomie, včetně potřebné počítačové infrastruktury, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti prochází praktickými cvičeními i praxemi potřebnými k osvojení činností služeb v oblasti cestovního ruchu a jazykových znalostí. Vedení školy studentům zprostředkovává kontakt se subjekty gastronomie a hotelnictví již během studia, od studentů je během studia požadováno aktivní zapojení do mimoškolních činností pro získání aktivní vazby na pracovní trh.

Aktuality

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

29Záři2017

Veletrh cestovního ruchu ITEP 2017

Studenti prvního ročníku Akademie ...

23Záři2017

Animátor NAVOSTRO v Chorvatské Istrii

V sobotu se z chorvatské Crikvenice na Istrii ...

22Záři2017

Modernizovali jsme výčepní pult

Ve spolupráci s Plzeňským Prazdrojem jsme ...

20Záři2017

Termíny rekvalifikačních kurzů 2017/2018

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu ...

16Záři2017

Škola vaření v Itálii - Emilia-Romagna

V sobotu se z provincie Emilia-Romagna v ...

13Záři2017

Ocenění pro ECDL

Mezinárodní vzdělávací a certifikační ...

12Záři2017

Festival veřejného prostoru TUTO MĚSTO

Určitě jste nepřehlédli, že Školní ...

5Záři2017

Adaptační kurz 1. ročníků - Sobenský…

V termínu od 5. do 7. září 2017 se žáci ...

1Záři2017

Plán práce na měsíc září 2017

Informujeme Vás o plánovaných akcích na ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola

 



 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání