Vize a mise oboru Kuchař - číšník

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi oboru Kuchař - číšník zakončeného ziskem výučního listu na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou odborně zdatní, jazykově vybavení, podnikaví, schopní úspěšně vkročit do samostatného praktického života.

Rozšířená VIZE

Absolventi oboru Kuchař jsou vybaveni potřebnými znalostmi, dovednostmi a návyky v následujících oblastech:

  • Odborná zdatnost absolventa je na úrovni profesionála, který je schopný uplatnit své znalosti a profesní zdatnost ve většině typů ubytovacích a stravovacích zařízení. Je flexibilní, schopný pracovat v souladu se všemi zákony a morálními principy. Umí pracovat v týmu i samostatně efektivně řídit a organizovat práci v provozu. Zvládá gastronomické činnosti, technologické postupy přípravy teplých a studených pokrmů a moučníků včetně expedice pokrmů. Zvládá techniku obsluhy v běžném provozu a při slavnostních příležitostech. Umí sestavovat jídelní lístky a menu v souladu s pravidly správné výživy a gastronomickými trendy. Ovládá principy ekonomického a ekologického provozu. Umí provozně zajistit přípravu a průběh gastronomických akcí.
  • Studenti jsou dobře jazykově vybavení, vládnou konverzační i odbornou angličtinou pro využití ve většině restauračních provozů a konverzační i odbornou znalostí německého jazyka, důležitou zejména v Plzeňském hraji vzhledem k možnosti přeshraniční spolupráce.
  • Studenti si již na škole vyzkoušeli různé aspekty podnikání pod vedením zkušených koučů, jsou schopni splnit požadavky kladené na roli podnikatele i pracovat v týmu. Jsou také vybaveni všeobecnými i odbornými znalostmi potřebnými pro podnikání.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti mají možnost vařit již od prvního ročníku širokou škálu pokrmů různých kuchyní ve školním výcvikovém středisku pro strávníky školní jídelny, vykonávat praxi ve známých plzeňských podnicích. Vedení školy studentům umožňuje provozovat studentské podnikatelské subjekty pro nácvik skutečných životních podnikatelských situací. Od studentů je během výuky požadováno dodržování mnoha pravidel pro získání správných pracovních návyků. Žáci se pod vedením svých učitelů pravidelně zúčastňují nadstavbových mimoškolních aktivit

Aktuality

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

24List2017

Občerstvení pro ZČU

Den s absolventy na ZČU Zástupci Akademie ...

20List2017

Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh ...

7List2017

Veřejná pochvala studentky Beáty Gruberové…

Loňská přihláška Bey do akce ...

7List2017

Výuková exkurze v Klatovech

Žáci naší školy prvního ročníku oboru ...

3List2017

Gastronomická soutěž Svačina roku 2017

Pro Akademii hotelnictví a cestovního ruchu ...

1List2017

Plán akcí na měsíc listopad 2017

Podívejte se na přehled chystaných akcí v ...

24Října2017

Národní soutěž digitální gramotnosti

Národní soutěž digitální gramotnosti – ...

19Října2017

Bylinky ze školní zahrady

Školní zahrada nám dává bylinky pro ...

3Října2017

Veřejná pochvala studenta

S potěšením udělujeme pochvalu našemu ...

1Října2017

Plán akcí na měsíc říjen 2017

  4. 10. Kuchařská soutěž Olima v ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání