Vize a mise oboru Kuchař - číšník

VIZE naší školy Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu definují optimální budoucí stav, jakého naši absolventi dosáhnou po ukončení studia. MISE doplňuje odpověď na otázku, proč konkrétní učební obor studujeme: Co škola dělá, Pro koho to dělá, a Jak to dělá. Vize a mise jednotlivých oborů vychází z cílů Akademie hotelnictví a Cestovního ruchu.

VIZE

Absolventi oboru Kuchař - číšník zakončeného ziskem výučního listu na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu jsou odborně zdatní, jazykově vybavení, podnikaví, schopní úspěšně vkročit do samostatného praktického života.

Rozšířená VIZE

Absolventi oboru Kuchař jsou vybaveni potřebnými znalostmi, dovednostmi a návyky v následujících oblastech:

  • Odborná zdatnost absolventa je na úrovni profesionála, který je schopný uplatnit své znalosti a profesní zdatnost ve většině typů ubytovacích a stravovacích zařízení. Je flexibilní, schopný pracovat v souladu se všemi zákony a morálními principy. Umí pracovat v týmu i samostatně efektivně řídit a organizovat práci v provozu. Zvládá gastronomické činnosti, technologické postupy přípravy teplých a studených pokrmů a moučníků včetně expedice pokrmů. Zvládá techniku obsluhy v běžném provozu a při slavnostních příležitostech. Umí sestavovat jídelní lístky a menu v souladu s pravidly správné výživy a gastronomickými trendy. Ovládá principy ekonomického a ekologického provozu. Umí provozně zajistit přípravu a průběh gastronomických akcí.
  • Studenti jsou dobře jazykově vybavení, vládnou konverzační i odbornou angličtinou pro využití ve většině restauračních provozů a konverzační i odbornou znalostí německého jazyka, důležitou zejména v Plzeňském hraji vzhledem k možnosti přeshraniční spolupráce.
  • Studenti si již na škole vyzkoušeli různé aspekty podnikání pod vedením zkušených koučů, jsou schopni splnit požadavky kladené na roli podnikatele i pracovat v týmu. Jsou také vybaveni všeobecnými i odbornými znalostmi potřebnými pro podnikání.

MISE

Škola má kvalitní tým učitelů a disponuje potřebným technickým zázemím potřebným pro výuku odborných i všeobecných předmětů, které kontinuálně zlepšujeme a poskytujeme našim studentům špičkové podmínky. Studenti mají možnost vařit již od prvního ročníku širokou škálu pokrmů různých kuchyní ve školním výcvikovém středisku pro strávníky školní jídelny, vykonávat praxi ve známých plzeňských podnicích. Vedení školy studentům umožňuje provozovat studentské podnikatelské subjekty pro nácvik skutečných životních podnikatelských situací. Od studentů je během výuky požadováno dodržování mnoha pravidel pro získání správných pracovních návyků. Žáci se pod vedením svých učitelů pravidelně zúčastňují nadstavbových mimoškolních aktivit

Aktuality

20Února2018

Hotel Imperial Praha – šesti týdenní…

Byl jsem na šesti týdenní stáži v ...

16Února2018

Next-door by Imperial Praha – 6ti týdenní…

"Mám za sebou šesti týdenní stáž v ...

1Února2018

Plán práce na měsíc únor 2018

V přehledu naleznete plánované akce v ...

23Ledna2018

Kritéria přijímacího řízení pro šk.…

V příloze naleznete kritéria pro 1. kolo ...

16Ledna2018

Cukrářský kurz

Dne 16. 1. 2018 proběhl na naší škole ...

12Ledna2018

Lyžařský kurz 2018

Ve druhém lednovém týdnu absolvovali žáci ...

5Ledna2018

Rekvalifikace 2018 – Složitá obsluha…

Rekvalifikace Kuchař-číšník   ve středu ...

1Ledna2018

Plán akcí na měsíc leden 2018

Nahlédněte do plánu akcí v měsíci lednu ...

26Pros2017

Restauratér roku 2017

Lektor Akademie hotelnictví a cestovního ...

17Pros2017

1. Místo na Olimě 2017

Gastronomická soutěž Olima Cup Olomouc 2017 ...

1Pros2017

Plán práce na měsíc prosinec 2017

Nahlédněte do plánu akcí v tomto měsíci ...

30List2017

Barmanský kurz podzim 2017

V týdnu od 20. do 24. 11. 2017 se žáci 1. ...

      Instagram     

 

_____________________________

Hotelová škola


 hotelová škola jídelna

Vážení strávníci,

nově Vám nabídneme každý čtvrtek vybrané pokrmy české i mezinárodní kuchyně sezónního, i regionálního charakteru.
Pro Vaši lepší orientaci, bude tato speciální nabídka v jídelníčku zvýrazněna.


 


 Hotelová škola jídelna

Vážení rodiče,

ochutnejte naše jídla spolu se svými dětmi!
Oběd si objednáte den dopředu
do 12.00 hod na emailu školní jídelny: jidelna@hotelovka-plzen.cz .
Oběd zaplatíte v hotovosti ve školní jídelně. Cena jídla je 78.00 Kč
Školní jídelna


 

 HOTELOVÁ ŠKOLA PLZEŇ

Akademie hotelnictví a cestovního ruchu vypisuje studijní obory Cestovní ruch,  Hotelnictví, Kuchař - číšník a Podnikání