Degustace vín vyrobených a vypěstovaných v Praze
Dne 8.1. 2024 proběhla ve cvičné restaurace degustace vín vyrobených a vypěstovaných v Praze.
Degustaci vedl privátní sommelier Jiří Beer, který se hned po středoškolském studiu v oboru gastronomie rozhodl na vlastní kůži vyzkoušet, jak vypadá práce v restauraci Royal Hospital Road šéfkuchaře Gordona Ramseye. Po absolvování studia Vinařské akademie, Sommelierského institutu a získání prestižních ocenění neváhal vyrazit na sommelierskou stáž do zahraničí, aby si vyzkoušel praxi v michelinských restauracích. Své zkušenosti uplatnil při působení v Zátiší Catering Group a.s., kde vystoupal až na pozici head sommelier.
Jeho záliba ve výběru kvalitních vín se pak stala stěžejní při kompletním řízení vinného baru Vinit. Po jeho pomocné ruce sáhly například restaurace Porfolio nebo George Prime Steak. V současné době vlastní společnost Jiří Beer CULINARY s.r.o., kde je osobní šéfkuchař a sommelier v jedné osobě a má také na starosti celkový provoz Advivum Wine bar & shop ve Slovanském domě.
Aktuality a akce školy
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
dnes
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024