Soutěž český kapr
Dne 22. 11. 2023 se v Národním zemědělském muzeu v Praze uskutečnilo finále 17. ročníku soutěže Český kapr. Tématem, jak název napovídá, byla moderní úprava této tradiční ryby s použitím dalších povinných surovin.
Soutěž se skládala ze dvou kol. Do prvního, korespondečního, naši studenti posílali kalkulace a fotografie jídel. Ze soutěžících z celé ČR následně odborná porota vybrala 12 finalistů na "souboj" v živém vaření.
Naši školu v prestižním finále reprezentoval Vojta Hajšman z HT2 s kaprem sous vide, květákovým škubánkem s chorizem, smaženým mlíčím, kapustou a citronovou omáčkou z černého kořene.
Že to tentokrát ve srovnání s ostřílenějšími kuchaři „na bednu“ nestačilo, není to nejpodstatnější. Vojta bojoval statečně a všichni si z Prahy kromě dárků odvážíme rovněž spoustu skvělých zážitků.
Aktuality a akce školy
Kurz Principy vedení…
Ve dnech 13. -15. 5. 2024 se v naší škole uskutečnil 3denní kemp s názvem Principy vedení podniku. Kurz vedl pan Petr Němeček, který tyto kurzy ...
dnes
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
15. 5. 2024
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
14. 5. 2024
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024