Studenti na odborném veletrhu Bidfood 2017

Zpráva ze semináře – Odborný veletrh Bidfood Expo 2017

Ve dnech 15+16.11.2017 se v Praze na výstavišti Letňany konal gastronomický veletrh, pořádaný nadnárodní firmou Bidfood, dodavatel veškerých potravin, nápojů a gastronomických zařízení a strojů. Tato firma kromě vlastní značky také zastupuje a distribuuje výrobky a produkty velkých potravinářských a gastronomických firem.

Na základě navázané spolupráci a ochoty zástupců firmy se nám podařilo získat pro vybrané studenty celkem 20 vstupenek na tuto událost roku.
Vybraní studenti ve dvou skupinách a dvou dnech navštívili stánky vystavovatelů, kde měli možnost se seznámit nejen s trendy ve výrobě a zpracování surovin a potravin, nápojů, pomůcek, nástrojů a technologických zařízení, ale měli možnost velkou část prezentovaných výrobků také ochutnat.
Speciální prezentací byla i takzvaná školní kuchyně, kde bylo možno ochutnat uvařená menu. Další zajímavostí byly nápojové automaty a to i na míchání alkoholických nápojů. Velká část byla věnována také masu a rybám. Nechyběli ani zástupci pivovarů a vinařství a to i ze zahraničí.

Pohlreich - BIDFOOD


Ve hvězdné kuchyni se následně v časových intervalech představili gastronomičtí experti nejen české národnosti. Studenti měli možnost při práci sledovat s odborným výkladem taková esa, jako jsou pánové: Pohlreich, Ridi, Radič nebo Lorenzoni.
V dopolední přestávce mezi jednotlivými bloky proběhla gastronomická diskuze s těmito pány, kde účastníci veletrhu mohli klást otázky jak s oboru, tak i na tělo. Následně bylo možné se s těmito ikonami české a mezinárodní gastronomie také osobně vyfotit.
Studenti měli za úkol získat co nejvíce informací, zdokumentovat některé zajímavosti na stáncích, jako jsou trendy v prezentaci, podávání a přípravě pokrmů. Veškeré načerpané informace mají následně použít v seminární práci a to třeba formou prezentace, referátu nebo zprávy a odevzdat do konce měsíce listopadu v elektronické podobě.

Celá fotogalerie Bidfood 2017

Aktuality a akce školy

ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024