Hotelnictví - Management v gastronomii

Hotelnictví - Management v gastronomii je bránou do světa hotelů, gastro provozů i wellness center. Pokud si vyberete tento obor, můžete v budoucnu pracovat v hotelových a restauračních zařízeních nejen v České republice, ale také po celém světě. V souladu se šířkou a objemem studia mohou absolventi školy hledat uplatnění jako pracovníci marketingového oddělení v hotelnictví a cestovním ruchu, nebo jako provozní hotelů, restaurací, recepční, sommeliéři, kuchaři a šéfkuchaři, Food and Beverage manažeři, baristé, bartendeři atd. Absolutorium studia na naší škole dává v dlouhodobém výhledu předpoklad pro úspěšné zvládnutí pracovní pozice v TOP managementu hotelu či vyšší manažerské funkce.

4 důvody proč studovat tento obor

• Hotelnictví a gastronomie je kreativní prací
• Setkáte se s lidmi z různých zemí
• Motivující kombinace hotelnictví a gastro provozu
• Perspektivní obor, který se stále rozvíjí a má společenskou prestiž

 INFORMACE O OBORU

Kód a název oboru

65-42-M/01 Hotelnictví

Forma studia

Denní

Doba trvání

4 roky

Hrubé náklady na nákup vybavení na začátku studia

9 000,- Kč

Školné v roce 2023/2024

37 200,- Kč / rok

Platbu školného můžete provést následujícími způsoby:
a) jednorázová platba 37 200,- Kč
b) dvě pololetní platby 18 600,- Kč
c) deset měsíčních plateb (září-červen) 3 720,- Kč

Přijímací řízení

1.       Prospěch ze ZŠ
2.       Jednotná přijímací zkouška
3.       Test studijních předpokladů (3 části)

-anglický jazyk
-odborná část (všeobecný přehled gastronomie) -motivační dotazník (proč chcete studovat u nás, jaké jsou Vaše zájmy apod.)

Úroveň vzdělání

Zakončeno maturitní zkouškou

Název školního vzdělávacího programu

Podnikání v hotelnictví

Obsah maturitní zkoušky

Složení maturity infografika, průběh letošních maturit

  

     

         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

  

 

 

VÝUKA

Učební plán

 

Povinná praktická výuka

Probíhá v hotelech a gastro provozech v Čechách a v Německu (zajišťuje škola).

V prvním ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo školní výuku po dobu dvou za sebou jdoucích týdnů v měsíci červnu.

Ve druhém ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo školní výuku po dobu celkem čtyř týdnů, z čehož dva za sebou jdoucí týdny na přelomu měsíců listopadu a prosince a další dva za sebou jdoucí týdny v měsíci červnu.

Ve třetím ročníku absolvují žáci souvislou praxi mimo škoní výuku po dobu čtyř týdnů v rozmezí června až poloviny srpna (školní vyučování se zkracuje o počet vyučovacích dnů odpovídající délce odborné praxe vykonávané o prázdninách). Tato souvislá odborná praxe je  doplněna učební praxí v rámci školní výuky v podobě jednoho dne v týdnu (po dobu celého školního roku).

Ve čtvrtém ročníku absolvují žáci pouze praxi v rámci školní výuky v podobě jednoho dne v týdnu (po dobu celého školního roku).

 

Dvojjazyčná výuka

Dvojjazyčná výuka je pilotní projekt, tudíž prozatím vyučujeme dvojjazyčně vždy v jednom ročníku každého oboru. Na oboru hotelnictví je dvojjazyčně vyučován předmět Technologie obsluhy a služeb (AJ-ČJ) a to ve druhém 2. ročníku.

 

Povinné kurzy

Žák musí v průběhu studia absolvovat 2 povinné odborné kurzy. Kurzovné se pohybuje kolem 3 000,- Kč/kurz.

  • První kurz je z okruhu obsluhy a lze si vybrat z Baristického (příprava kávy) nebo Bartenderského (čepování piva) kurzu dle osobních preferencí.
  • Druhý kurz je z oblasti výroby – kuchyně a lze volit mezi Cukrářským kurzem nebo kurzem Foodstylingu.

CHCETE VĚDĚT VÍCE?

Proč studovat

Vize a mise

Kurzy a certifikáty

Praxe a hotelnictví

Gastro informační systémy

Aktuality a akce školy

ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024


Těšínská karafa 2024

Letos proběhl již 17. ročník sommelierské soutěže TĚŠÍNSKÁ KARAFA 2024, kterou, pod záštitou Asociace someliérů ČR, ...

21. 2. 2024


Den pohádek pro MŠ - 15.…

Jednou z činností, kterou se žáci Cestovního ruchu učí, je příprava programu pro Mateřské školky. Tentokrát si vymysleli zábavu v ...

15. 2. 2024


Valentýnské menu 15.2.2024

Dne 15.2.2024 uspořádali žáci třídy HT4 (Hotelnictví) banketní večeři v salonku AHCR. Večeře byla na téma Svatý Valentýn a vše se ...

15. 2. 2024