Jubilejní 10. ročník soutěže Sommelier Moravy

Ve dnech 22. a 23. listopadu 2023 se Znojmo stalo epicentrem sommelierských talentů a nadšení pro vína z Moravy a Čech, to vše v rámci desátého jubilejního ročníku soutěže Sommelier Moravy. Napínavé souboje v obou kategoriích – Junior a Profesionál a vzrušující atmosféra přilákala do města soutěžící nejen z celé České republiky, ale i ze Slovenska.

Soutěž probíhala ve dvou kategoriích dle věku a zkušeností soutěžících. Kategorie Junior (do 21 let) přivítala studenty a mladé absolventy pracující v gastronomii, hotelnictví a turismu. Kategorie Profesionál (od 21 let) byla vyhrazena aktivním sommelierům.

V kategorii Junior se za naši školu soutěže zúčastnili 3 žáci. Nikola Křehlíková se dostala do 12tičlenného semifinále, a následně ji o kousek uteklo finále. Hlavní cíl soutěže jsme však splnili, protože jsme porazili největší konkurenty z Bohemia Sekt Tropheé Junoir a to školu z Příbrami a dále Brno Charbulova, kteří se také nedostali do finále.

V letošním roce nabídla soutěž přednášku od Vinařství Válka zaměřenou na přínos spolupráce vinaře a sommeliera, inspirativní pohled na srovnání zahraničních a našich vín přinesl seminář Sommelier & Vína z Bordeaux vedený Zlatkem Míčkou. Studenti se mohli zapojit do sommelierského minikurzu s Ivo Dvořákem a Františkem Koudelou. Exkurze ve vinařství LAHOFER pak otevřela soutěžícím pohled do světa výroby vín, kdy měli možnost navštívit provoz, výrobní části a novou budovu vinařství spojující svět vína a architektury.

TISK_1TISK_4

Aktuality a akce školy

Výsledky 1. kola…

Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...

15. 5. 2024


Budoucí kuchaři a…

V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...

14. 5. 2024


Ti dva z Lyonu - 25.4.2024

Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...

29. 4. 2024


ISIC

Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...

23. 4. 2024


Naši žáci odjeli na…

Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...

15. 4. 2024


Dubnové akce v salonku AHCR

Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...

10. 4. 2024


Pozvánky k přijímací…

Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...

27. 3. 2024


Gastro Kroměříž 2024

V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...

25. 3. 2024


Rozhovor s Markem Beštou ze…

Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...

13. 3. 2024


Exkurze do pivovaru…

Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...

29. 2. 2024