Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a nejnadanější kuchařští talenti naší školy společně se dvěma šéfkuchaři z Českého kuchařského národního týmu Radkem Davidem a Janem Horkým.
"Od osmi ráno jsme začali s přípravou ve školní cvičné kuchyni, což nám zabralo sedm hodin. Někteří studenti museli občas odejít na zkoušku, ale bylo vidět, že je mrzí, že přijdou o část přípravy. Poté jsme se přesunuli do školní kuchyně, kde se vaří a podávají obědy pro studenty. Mezitím si studenti museli připravit a vyčistit talíře, naporcovat suroviny a připravit se na servis. Číšníci zatím připravovali stoly a dekorace, které se jim velmi povedly." Popsal přípravy jeden ze šéfkuchařů Radek David.
"Před začátkem podávání jsme studentům vždy ukázali jeden vzorový talíř, a poté už podávali sami. Musím říci, že se jim to dařilo. Občas ale zažili stresující momenty, když jsme jim museli dát stejnou kritiku, jakou by dostali naši zaměstnanci, pokud by podávali chybně nebo nepracovali správně. Někteří si tuto lekci určitě zapamatují dlouho. Studentům pomáhal učitel odborného výcviku Filip Janský." Komentoval vydávání jídla šéfkuchař Radek David.
O zábavu se postarali žáci třídy CR2B - hostům připravili kvíz týkající se zajímavých informací o Lyonu.
Aktuality a akce školy
Výsledky 1. kola…
Vážení uchazeči a zákonní zástupci, dnes, 15. 5. 2024, byly vyhlášeny výsledky přijímacího řízení. ...
dnes
Budoucí kuchaři a…
V Plzeňském deníku vyšel článek o našich žácích, kteří se zúčastnili stáže z programu Erasmus+. Více si přečtěte v ...
včera
Ti dva z Lyonu - 25.4.2024
Dne 25. 4. 2024 se u nás v salonku uskutečnila speciální akce s názvem Ti dva z Lyonu. Celou banketní večeři připravila třída HT3 a ...
29. 4. 2024
ISIC
Rádi bychom vás informovali, že si u nás můžete nově nechat udělat ISIC kartu. Pod článkem naleznete dokument, který stačí vytisknout, vyplnit a ...
23. 4. 2024
Naši žáci odjeli na…
Dne 7. 4. 2024 odjelo 23 žáků z oboru Kuchař - číšník na odbornou stáž s programem Erasmus+ do slovenské Bratislavy a do německého Bad ...
15. 4. 2024
Dubnové akce v salonku AHCR
Letošní duben je nadmíru nabitý gastronomickými zážitky. První skvělá akce se uskutečnila dne 4. 4. 2024 v našem školním ...
10. 4. 2024
Pozvánky k přijímací…
Vážení uchazeči o studium na naší škole a vážení zákonní zástupci, dne 27. 3. 2024 vám byly na vaši e-mailovou ...
27. 3. 2024
Gastro Kroměříž 2024
V úterý 19.3. 2024 jsme se s kuchařským a sommelierským týmem zúčastnili soutěže Gastro Kroměříž 2024. Za tým kuchařů byl ...
25. 3. 2024
Rozhovor s Markem Beštou ze…
Naším cílem je, aby žáci dostudovali a zůstali v oboru, říká provozní předních plzeňských restaurací Marek Bešta. ...
13. 3. 2024
Exkurze do pivovaru…
Součástí studia oboru Hotelnictví jsou také různé exkurze, při kterých si žáci mohou vyzkoušet, co se naučili ve škole. Jednou ...
29. 2. 2024