Učební plán studijního oboru 65-42-M/01 Hotelnictví

Absolventi studia se uplatní v obchodně podnikatelské činnosti hotelnictví, cestovního ruchu či v gastronomických službách; nebo pracují pro společnosti, které podnikají ve službách, gastronomii či poskytují ubytování. Mohou to být například pozice: pracovník rezervačního oddělení, recepční, vedoucí recepce, asistent šéfkuchaře, vrchní číšník, vedoucí skladu, Food and Beverage manažer, sommelier, barista, výčepní a podobně. V souladu s šířkou a objemem studia mohou absolventi školy hledat uplatnění i jako pracovníci marketingového oddělení v hotelnictví a cestovním ruchu. Absolutorium studia na Akademii hotelnictví a cestovního ruchu dává v dlouhodobém výhledu i předpoklad pro úspěšné zvládnutí pracovní pozice v TOP managementu hotelu či vyšší manažerské funkce.

Absolvent:

  • je veden k samostatné přípravě, organizování, k finančnímu i technickému zajišťování služeb v oblasti hotelnictví, gastronomie a turismu
  • orientuje se v marketingu hotelnictví a cestovního ruchu
  • má základní znalosti psychologie
  • má dobré komunikační dovednosti v českém i cizím jazyce, je schopný interakce v rámci svého oboru
  • orientuje se v problematice hotelových služeb a cestovního ruchu v dané zemi a určitém regionu či lokalitě
  • vytváří informační a propagační materiály pro hotelové zařízení a služby
  • jeho pracovními činnostmi jsou příprava, organizování, finanční a technické zajišťování hotelových služeb
  • zná a umí využívat techniku obsluhy a technologii přípravy pokrmů
  • pro výkon pozice hotelového managementu jsou požadovány teoretické znalosti z těchto oblastí: hotelový provoz, zákaznický servis, technika obsluhy a služeb, technologie přípravy pokrmů, základy cestovního ruchu, zeměpis a dějiny kultury, úřední formality pro pobyt klientů z různých zemí

Aktuality a akce školy

Přednáška…

V dnech 21. a 22. 4.2021 proběhly přednášky v rámci distanční výuky. Tyto přednášky nám zajistila přední společnost v ČR a na ...

28. 4. 2021


Bulletin - jaro 2021

Vychází jarní číslo školního časopisu, ve kterém se dozvíte mnoho zajímavostí. Můžete se těšit například ...

24. 4. 2021


Přednáška na téma:…

Dne 14. 4. 2021 proběhla přednáška na téma "Organizace velkých gastronomických akcí". Prostřednictvím platformy ZOOM měli studenti možnost ...

16. 4. 2021


Úpravy ve škole

Milí studenti, během distanční výuky nezahálíme ani my, kromě výuky dochází k drobným i větším úpravám ...

16. 4. 2021


Výsledky 1. kola…

Dne 5. 3. 2021 rozhodla ředitelka školy o prominutí školní přijímací zkoušky uchazečům o studium ve školním roce 2021/2022, kapacita ...

5. 3. 2021


Změna provozní doby…

Provozní doba sekretariátu školy od 4. 3. 2021 pondělí - pátek od 8:00 do 12:00 Mimo tuto dobu nám, prosím, napište email, rádi ...

4. 3. 2021


Cestovatelské setkání na…

Vážení studenti, v dohledné době asi nikam nevycestujeme, proto jsme rádi, že se podařilo zajistit alespoň přednášku s cestovatelem. O své ...

3. 3. 2021


Přijímací řízení -…

Vážení uchazeči o studium, dovolte mi, abych Vás seznámila s formou přijímacího řízení na Akademii hotelnictví a cestovního ...

14. 2. 2021


Přijďte se k nám podívat…

Dne 11.02.2021 od 8:00 do 15:00 proběhne den otevřených dveří. V tomto termínu si můžete prohlédnout školu na základě předchozí domluvy na ...

11. 2. 2021


Zpracovávám...
Napište nám